טארט תפוחי אדמה וגבינת רוקפור

טארט תפוחי אדמה וגבינת רוקפור
בסיס אחד , קילתית בצק פריך, שתי הצעות למילית,
מילית הגבינה נשארת אותו דבר,
תפוחי האדמה / או כרשה ובצלים, לבחירתכם
מחבילת בצק אחת (שמכילה 2 גלילים של 450 גר' כל אחד)
אפשר להכין את שתיהן
לקילתית:
1/2 חבילה בצק פריך (450 גר') מלוח של מעדנות
או להכין בבית, בצק פריך
למילית:
7-8 תפוחי אדמה מהזן האדום , דזירה, לא קלופים, (600 גר'),
100 גר' גבינת קצ'קבל גלעד של תנובה.
100 גר' פתיתי גבינה צהובה עמק,
1 מיכל שמנת מתוקה 32%
1 ביצה,
קורט אגוז מוסקט,
מלח, פילפל שחור טחון טרי,
1 כפית עלי תימין או אורגנו,
150 גר' "גליל רוקפור" מפוררת.
אופן הכנה:
שוטפים את תפוחי האדמה עם הקליפה, ושמים בסיר גדול עם מים , מביאים לרתיחה, ומבשלים חלקית 10 דקות,
עליהם להיות רכים מעט אך יציבים. מצננים ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ,
אופים את הקילתית:
בתנור 180 מעלות מרפדים תבנית טארט בבצק פריך,מסירים שוליים מיותרים בעזרת סכין, או מערוך,
מניחים על הבצק נייר אפיה, ומפזרים עליו גרגרי חומוס או שעועית יבשה כדי כיסוי כמשקולת, אופים כ-10 דקות,
מסירים בזהירות את הנייר עם הקטניות, וממשיכים באפיה פתוחה עוד חמש דקות, להזהבה קלה,
מוסיפים את חומרי המילית ואופים:
מפזרים את הגבינות על הקילתית, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בחפיפה מעל,
כרעפים, בצורה מעגלית מהחוץ כלפי פנים למרכז,
טורפים בקערה:
שמנת מתוקה+ביצה+תבלינים + עשבי תיבול,
יוצקים על תפוחי האדמה, ומפזרים גבינת רוקפור,
אופים:
35- 40 דקות עד שהמאפה זהוב, מגישים חמים,
אפשר לשמור במקרר, ולחמם לפני הגשה כ- 10 דקות בתנור.שחומם מראש ל- 180 מעלות.
אופציה :(במקום תפוח אדמה):
טארט מילית גבינות כרישה ובצלים:
2 בצלים קטנים לקצוץ ולטגן ב- 50 גר' חמאה,
4 גבעולי כרשה להסיר את העלים הירוקים הארוכים, להשתמש רק בחלקים לבנים, לקצוץ . להוסיף לבצלים ולטגן יחד עוד 10 דקות,
מתבלים במלח ופילפל, מצננים.
מפזרים מעל מילית הגבינות ואופים לפי המתכון.
טארט מילית גבינה וכרישה
-
ש י א 1 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
-
nik19864 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
מנוי במייל
-
ש י א 1 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
-
nik19864 הגיב ל- כרוב וסלק מוחמצים
הוספת תגובה
תגובה אחת