00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

טארט תפוחי אדמה וגבינת רוקפור

טארט תפוחי אדמה וגבינת רוקפור

 

 

 

 

 

 

טארט תפוחי אדמה וגבינת רוקפור

בסיס אחד , קילתית בצק פריך, שתי  הצעות למילית,

מילית הגבינה נשארת אותו דבר, 

 תפוחי האדמה  / או כרשה ובצלים, לבחירתכם

מחבילת בצק אחת (שמכילה 2 גלילים של 450 גר' כל אחד)

אפשר להכין את שתיהן

 

 

 

 

 

 

 

 

לקילתית:

1/2 חבילה בצק פריך (450 גר') מלוח של מעדנות 

או להכין  בבית, בצק פריך

למילית:

7-8 תפוחי אדמה מהזן האדום , דזירה, לא קלופים, (600 גר'),

100 גר' גבינת קצ'קבל גלעד של תנובה.

100 גר' פתיתי גבינה צהובה עמק,

1 מיכל שמנת מתוקה 32% 

1 ביצה,

קורט אגוז מוסקט,

מלח, פילפל שחור טחון טרי,

1 כפית עלי תימין או אורגנו,

150 גר' "גליל רוקפור" מפוררת.

אופן הכנה:

שוטפים את תפוחי האדמה עם הקליפה, ושמים  בסיר גדול עם מים , מביאים לרתיחה, ומבשלים חלקית 10 דקות,

עליהם להיות רכים מעט אך יציבים. מצננים ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ,

אופים את הקילתית:

בתנור 180 מעלות מרפדים תבנית טארט בבצק פריך,מסירים שוליים מיותרים בעזרת סכין, או מערוך,

מניחים על הבצק נייר אפיה, ומפזרים עליו גרגרי חומוס או שעועית יבשה כדי כיסוי כמשקולת, אופים כ-10 דקות,

מסירים בזהירות את הנייר עם הקטניות, וממשיכים באפיה פתוחה עוד חמש דקות, להזהבה קלה,

מוסיפים את חומרי המילית ואופים:

מפזרים את הגבינות על הקילתית, ומסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בחפיפה מעל,

כרעפים, בצורה מעגלית מהחוץ כלפי פנים למרכז,

טורפים בקערה:

שמנת מתוקה+ביצה+תבלינים + עשבי תיבול,

יוצקים על תפוחי האדמה, ומפזרים גבינת רוקפור,

אופים:

35- 40 דקות עד שהמאפה זהוב, מגישים חמים,

 אפשר לשמור במקרר, ולחמם לפני הגשה כ- 10 דקות בתנור.שחומם מראש ל- 180 מעלות.

 

 

 

 

אופציה  :(במקום תפוח אדמה):

טארט מילית גבינות כרישה ובצלים:

2 בצלים קטנים לקצוץ ולטגן ב- 50 גר' חמאה, 

4  גבעולי כרשה להסיר את העלים הירוקים  הארוכים, להשתמש רק  בחלקים לבנים, לקצוץ . להוסיף לבצלים ולטגן יחד עוד 10 דקות,

מתבלים במלח ופילפל, מצננים.

מפזרים מעל מילית הגבינות ואופים לפי המתכון.

 

 

טארט מילית גבינה וכרישה

Image result for ‫טארט כרישה וגבינות תמונות‬‎

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת