00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מאדאם לולו מאסטר פיס

ביסונים-מגולגלים בטעם פיצה עם רוטב עגבניות וזיתים #שמרים

 

 

 

 

ביסונים-מגולגלים בטעם פיצה עם רוטב עגבניות וזיתים,#שמרים

בקלי קלות תוכלו להכין ביסונים פיצה ולהגיש לבני המשפחה ולהתפנק, עם מאפה חם וטעים.

 

החומרים ל-2 יחידות ביסונים (בכל אחד כ-  10 ביסונים).

500 גרם קמח לבן.

חצי שקית שמרים טריים.

חצי שקית משפר אפייה,

1 כפית מלח, 

1 כפית סוכר.

1/4 כוס שמן זית (מדוד בכוס חד פעמית פלסטיק לשתייה קרה).

1,3/4-2 כוסות מים פושרים -(מדוד בכוס חד פעמית פלסטיק לשתייה קרה).(אחד ושלושת רבעי עד 2 כוסות מים לפי הצורך).

 

אופן ההכנה;

לשים בקערת המקסר את הקמח.

לשים על  הקמח בצד אחד את השמרים, משפר האפייה,

ואת המלח, הסוכר ושמן הזית, לשים מעל הקמח בצדו השני.(כמו בתמונות למטה).

להתחיל ללוש עם וו לישה, ולהוסיף את המים לפי הצורך,

לקבלת בצק רך ונשפך.

להפעיל את המקסר על מהירות בינונית גבוה ולערבל כ-6 דקות.

לאחר מכן, לכסות עם ניילון נצמד ולהכפיל את הנפח.

לאחר מכן לתת למקסר לעבוד כ-2 שניות להורדת הנפח. שוב לכסות בניילון נצמד, ולהתפיח,

להוריד על שולחן מקומח.

לחלק את הבצק ל-2 חלקים שווים, 

לרדד  כל בצק  לקוטר של כ-30 ס"מ. ועובי של כ-חצי ס"מ.

במרכז הבצק להניח כוס חד פעמית ולסמן עיגול, ולחתוך את הבצק לכ-  10 משולשים עד העיגול המסומן.

להניח בכל תחילת משולש מילויים שאתם אוהבים. רצוי למרוח , מעט רוטב פיצה להניח מעט גבינה צהובה מגורדת או משולש גבינה צהובה. קצת זיתים.

ולהתחיל לגלגל את המשולש כמו רוגלאך, כשמגיעים לעיגול המסומן פשוט לסובב את המשולש המגולגל, כך שיתקבל מכל  מאפה צורה  כמו שמש.(ראו תמונות).

להוציא את כוס הפלסטיק.

למרוח את המאפה  בביצה טרופה, לפזר שומשום, להתפיח עוד מעט אם יש צורך.

לאפות בחום גבוה כ- 200 מעלות במשל של 17-20 דקות עד שהבצק זהוב.

 להוציא מן התנור ולהבריש את המאפה במעט שמן זית.

לשים במרכז המאפה קערית קטנה עם רוטב פיצה.

 כל אחד יכול לבצוע ביסונים מתוך המאפה לטבול ברוטב העגבניות ולזלול.

 

 

שמים בקערה את הקמח, מצד אחד שלו שמים את השמרים הטריים, ואבקת משפר האפייה, מצד שני של הקמח שמים את השמן הסוכר והמלח.

עם וו לישה מתחילים לערבב תוך הוספת המים לפי הצורך לקבלת בצק רך ונשפך.

כך הבצק צריך להיות רך ונשפך מערבבים כ-6 דקות במקסר במהירות בינונית גבוה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים.

 

 

הבצק לאחר תפיחה ראשונה., מפעילים שנייה את המקסר ומורידים את נפח הבצק, מכסים שוב ומתפיחים פעם שנייה.

 כעת, הבצק לאחר תפיחה שנייה. מורידים אותו על שולחן מקומח.

מחלקים את הבצק לשני כדורים. (כאן חלק אחד).

מרדדים על שולחן או נייר מקומח היטב, לקוטר של כ- 30 ס"מ. ועובי של כ- 1/2 ס"מ.

 

מניחים כוס באמצע ומסמנים עיגול, חותכים עם סכין חדה או גלגלת לכ-10 משולשים רק עד סימון העיגול המרכזי.

מניחים על כל משולש גבינה מגורדת או משולש גבינה צהובה,רצוי גם למרוח עם קצת רוטב פיצה, ולפזר בבסיס הרחב של המשולש קצת טבעות זיתים.

להתחיל לגלגל כל משולש עד האמצע

גלגול עד האמצע.

לסובב את  המשולש כך שלבסוף יצא מאפה כמו קרן שמש.

כך צריך להיות המאפה.

מברישים עם ביצה טרופה, ומפזרים שומשום.ואופים.

לאחר האפיה מברישים עם קצת שמן זית ומגישים עם רוטב עגבניות שמונח באמצע המאפה.

בתמונה חסר כבר חלק מהמאפה כי הילדים כבר זללו חלק. ולא הספקתי לצלם,- להגיש ולהנות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lihishmu אלא אם צויין אחרת