11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק גולש הונגרי

מרק גולש הונגרי

 

 

 

מרק גולש הונגרי

מאכל קדירה,

מרק מסורתי ונפלא 

אדמדם ומתובל, ומחמם את הלב והבטן

מרק שהוא ארוחה שלמה

שאוכלים במזלג ובכף

 שלל גיוונים ותוספות תמצאו למטה בסוף

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

 1 קג בשר בקר טרי לגולש (רצוי עגל), חתוך לקוביות,

5-6 עצמות מח (לא חייבים),

50 גר' מרגרינה, או שומן אווז, או שמן קנולה,

2 בצלים קצוצים, 2 כפות פפריקה מתוקה,

 1/2 כפית פילפל שחור טחון טרי,

1/2 כםפית מלח,

 1 כפית גרגרי קימל, 2 - 3 יני שום כתושות, 

1 קג תפוחי אדמה קטנים,

 2 פילפלים ירוקים, 

2 עגבניות בינוניות, 

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל במרגרינה, או ראו הצעות אחרות, עד שמזהיב קלות,

מנמיכים אש מוסיפים פפריקה, ובוחשים נמרצות כדקה, שלא תחרך,

מוסיפים את הבשר ומששחימים אותו מעט, עד שהוא מאבד את צבעו האדום,

מוסיפים מלח + פילפל שחור, +גרגרי קימל+שום כתוש.

בוחשים את כל המצרכים שבסיר,

מוסיפים 1/4 כוס מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי - שעתיים,  או עד לריכוך הבשר.

 אם חסרים נוזלים במהלך הבישול, מוסיפים מעט  מים רותחים.

קולפים א תפחי האדמה, וחותכים לחתיכות גדולות, אם הם מאוד קטנים משאירים אותם בשלמותם.

תפוחי אדמה גדולים לחתוך לרבעים או שמיניות, תלוי בגודל,

 מנקים את הפילפל מגרעינים, וחות כים לקוביות או לרצועות,  

חולטים את העגבניות במים רותחים , וקולפים אותן, מסלקים חרצנים וחותכים לקוביות, 

כשהבשר רך, מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה +פילפלים+עגבניות+ כ- 6 כוסות מים רותחים כדי כיסוי כל תכולת הסיר,

 ממשיכים לבשל בלהבה נמוכה, עד שתפוחי האדמה מתרככים,

 

 

 

*גיוונים:

*אפשר להחליף מחצית מתפוחי האדמה ב500 גר' כרוב לבן חתוך לרצועות דקות,

**במקום קימל ותפוחי אדמה,אפשר להוסיף עם הבשר שעועית לבנה, ומכסים במים. ומבשלים עד לריכוך לפי המתכון

***את בשר הבקר/או חלקו אפשר להחיף בבשר הודו אדום. ואז זמן הבישול מתקצר בהרבה.

****במידה ומחליפים רק חצי כמות, אז מבשלים קודם את בשר הבקר, כשעה,

ורק אז מוסיפים את ההודו האדום, וממשיכים בבישול עד ששני סוגי הבשר מתרככים.

אם משתמשים בבשר עגל, זמן הבישול מתקצר.

*****בתחילת הבישול אפשר להוסיף  לשומן, גם רצועות  אווז,  או בקר או הודו מעושן

כתוספת : אפשר לזרוק למרק המוכן פתיתי בצק, (מתכון בהמשך),

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מתכון פתיתי בצק: התוספת המומלצת,

מצרכים: 3/4 כוס קמח+ 1 ביצה לשים היטב ומרדדים לעלה דק עד כמה שאפשר,

 

אופן הכנה:

 

*אם אוכלים את כל המרק מיד, עם הכנתו

באצבעות מקומחות קורעים פיסות  זעירות מהבצק, וזורקים אותן ישירות למרק הרותח,

**לחילופין, אפשר לבשל את קרעי הבצק במים מומלחים קלות, עד שצפים,

להוציא בכף מסננת לצלחות, ולמזוג עליהן מרק.

***אם מתעצלים אז כל סוג של פתיתים מוכנים, לא אחידים, (פתיתי פסטה קטנים כמו פעם),

לבשל בתוך המרק בסוף, או לבשל כמו אטריות / לפי הוראות היצרן.

לחלק בצלחות  ולמזוג עליהן מרק, ולהגיש מיד.

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת