11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק בצל צרפתי

מרק בצל צרפתי

מרק בצל צרפתי

 

מצרכים:

1+1/2 ק"ג בצלים,

50 גר' חמאה,

2 כפות קמח,

 2 כוסות יין לבן יבש, 2 גבעולי תימיט,

 1 עלה דפנה,

 8 כוסות מים, מלח,

 פילפל שחור טחון טרי,

 בגט או לחם לבן, 1+1/2 כוסות גבינה צהובה איכותית, מגוררת

אופן הכנה:

קולפים וחוצים את הבצלים, ופורסים לחצאי טבעות,

 ממיסים חמאה  בסיר מרק גדול,

מוסיפים את פרוסות הבצלים+ תימין+עלה דפנה.

מאדים על אש קטנה, מכוסה, כ-20 דקות, כדי להשחים את הבצל.

מוסיפים שתי כפות קמח,

 ומערבבים היטב,

מוסיפים יין לבן +מלח+פילפל שחור טחון טרי, +כ-8 כוסות מים,

 מביאים לרתיחה על להבה נמוכה, ומבשלים 30 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.

 

 

Image result for ‫תמונות מרק בצל צרפתי‬‎

אם משתמשים בבגט:

פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות, בעובי 1.5 ס"מ,

מורחים חממאה,  מפזרים גבינה צההובה מגוררת, ומזהיבים מתחת לגריל חם,

מחלקים את המרק בצלחות, ומעטרים מעל בפרוסת בגט+גבינה

אם משתמשים בלחם לבן:

פורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ וחוצים אותן לשני חצאים /או לגודל המתאים למרקיה/לצלחת,

ומורחים בחמאה ומפזרים גבינה צהובה, מזהיבים מתחת לגריל חם.

 

 

 

Image result for ‫תמונות מרק בצל צרפתי‬‎

 

 

 

 

*עוד מבחר מרקים מחממים ומשביעים

כל הקישורים באהבה

מרקי חורף

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת