00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק בורשט כרוב ובשר,

מרק בורשט כרוב ובשר,

מרק "בורשט" כרוב ובשר

 מרק הדגל הרוסי,

בישול איטי,  מצמצם את הבורשט, מרכז את כל הטעמים לעונג צרוף,

מתאים לימי הקור ההולכים וקרבים, משביע ומחמם. 

במיוחד אם תגישו על יד הצלחת פרוסות עבות של לחם שחור, 

ולשפשף על הקרום שן שום,

או "פמפושקי" שהן לחמניות שום שממש נולדו בשביל הבורשט

 

Image result for ‫תמונות בורשט עם בשר‬‎

  לחם שחור פרוס, את  קרום הפרוסה משפשפים מסביב בשן שום:                                                                                                                   

 

Image result for ‫תמונות פרוסות לחם שחור‬‎

 

 

 

 

                                                        "פמפושקי" שום ושמיר:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

1 ראש כרוב בינוני,

1 כף גדושה מלח גס,

2 סלקים מקולפים ומגוררים על פומפיה גסה,

 1/2 ק"ג בשר חזה בקר, חתוך  ל- 3-4  נתחים בעובי 2-3 ס"מ.

5- 6 עצמות מח,

12 כוסות מים ,

4 עלי דפנה,                                                                                                                                                               

 

10 גרגרי פילפל אנגלי,

2 כפות פפריקה מתוקה,

 3 כפות רסק עכבניות,

5 - 6 כפות מיץ לימון,

סוכר 3-4 כפות, (או לפי הטעם),

מלח, פילפל שחור,

1 כף  גדושה קמח.

אופן הכנה:

פורסים את הכרוב לפרוסות דקות, ללא הליבה,

מעבירים לקערה גדולה מפזרים את המלח,  מערבבים ומעסים בתנועות של לישת בצק,  כדי לרכך את הכרוב.

 מכניסים את הבשר והעצמות לסיר  גדול, שיכיל את כל המצרכים, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מורידים קצף עד שהמרק נקי  וצבעו לבן. 

מוסיפים לסיר את הכרוב הקצוץ, הסלק המגורר, עלי הדפנה, והפילפל האנגלי, מבשלים על אש קטנה מאוד שעתיים. 

 מוסיפים פפריקה מתוקה, רסק עגבניות, מיץ לימון,  סוכר לפי הטעם,  מלח ןפילפל,  מערבבים וממשיכים לבשל עוד כ- שעה,

 בקערה קטנה מערבבים קמח+3-4 כפות מהמרק, מערבבים היטב עד שאין גושים,  מוסיפים למרק, מערבבים וממשיכים לבשל עוד שעה.  

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך מוסיפים : מיץ לימון , סוכר, פילפל שחור,  מלח,  

מצננים ומכניסים לילה למקרר. 

מחממים היטב את סיר הבורשט,  מוציאים את הבשר ומחלקים  לנתחים לפי מספר הסועדים, יוצקים מרק ומגישים. 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת