88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

טורט פרג פסים

טורט פרג פסים

 

מצרכים:

200 גר' פרג טחון טרי,+3/4 כוס ין מתוק (של קידוש)+3/4 כוס סוכר 

200 גר אגוזי פקאן קצוצים,

 200 גר חמאה,

 100 גר' אבקת סוכר, 

7 ביצים מופרדות,

1/2 כוס סוכר,

 לקישוט: אבקת סוכר,

אופן הכנה:

מחממים תנור אפיה לחום בינוני 180 עלות,

משחררים טבעת תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, שמים על התחתית גליון נייר אפיה, ומעליו מניחים שוב את הרינג וסוגרים. 

אפשר לגזור מסביב את הנייר.

מבשלים את הפרג עם היין והסוכר  כשעה על אש נמוכה מאוד, כך מסירים ממנו את המרירות,  מסננים ומצנננים לפני השימוש.

מערבבים את הפרג המבושל והמצונן עם האגוזים,

מקציפים בקערת המיקסר חלבונים + סוכר לקצף יציב, מעבירים לקערה נקיה,  ושמים בצד,

(לא צריך לשטוף את הקערה ממשיכים לשלב הבא,)

מקציפים בקערת המיקסר, חמאה + אבקת סוכר+ חלמונים לקרם אוורירי וחלק,

 

מאחדים את קצף החלבונים עם תערובת הפרג בתנועות קיפול עדינות, ומעבירים לתבנית עגולה בקוטר  24 ס"מ,

אופים בתכנית אפיה 180 מעלות, 30-40 דקות,  בודקים עם קיסם במרכז,  שאפוי, עליו לצאת יבש,

מעבירים סכין חדה מסביב לעוגה, משחררים את הקפיץ  בטבעת,, מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים :

קישוט אבקת סוכר, אפשר סתם לבזוק אבקת סוכר דרך מסננת, ואפשר לעשות פסים

פסים אבקת סוכר לקישוט עוגת הפרג (זברה),

גוזרים פסים  אחידים  מנייר אפיה,  ברוחב  שרוצים 1 - 2 ס"מ,  מסדרים את הפסים במרווחים שווים על פני  העוגה, 

בוזקקים אבקת סוכר, ומסירים בעדינות את פסי הנייר, קיבלתם עוגה קלה  טעימה ומקושטת בפסים. 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת