11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק עוף עשיר

מרק עוף עשיר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מרק עוף עשיר

זך, צח,  מה חשוב,

העיקר טעים, עם ריח משגע, שיש לו עיניים קטנות כאלה,

 והתוספות שאוהבים, שטות על פניו,

ושרק ותהיו לי בריאים... 

 

 

 

סוד הטעם 

עוף טרי+ירקות  טריים 

 

 

 

 

 

 

 

מבשלים את האטריות במים מומלחים, מסננים ושוטפים במי ברז

?צרור הירק קשור מצטרפים אליו שאר הירקות והעוף סופג את כל הטעמים

 

האטריות בקערה מכוסה, ולמקרר.

 

 

להגיש עם או בלי העוף בצלחת.

 

 

 

 

 

 

 

מרק עוף עשיר ,

הערה;  הרתחת הבשר והחלפת המים לצורך ניקוי, מקצף וכל מה שלא אוכלים- חובה.

אני באופן אישי אוהבת לערבב כמה סוגי בשר, וכל אחד מהם מעשיר את המרק בטעמו,

 אך גם רק שניים מסוגי הבשר יספיקו  רק שיהיה מספיקindecision,

 גרון אחד הודו נקבה, לבקש בקצביה לחתוך לנתחים ,

 כרעיים מחולקים של עוף,  עם העור, כמה מנות שרוצים. 

נתח בשר בקר המתאים לבישול במרק, (להתיעץ עם הקצב), 

אפשר עצמות מוח, במקום הבשר בקר, 

 מרתיחים מים ומכניסים את  חלקי העוף, מרתיחים , ומכבים אש,

מנקים  בעזרת סכין קטנה, את חלקי העוף משאריות הנוצות, וכל החלקים שלא אוכלים, (אני מוציאה גם את הריאות מהירכיים), 

מי שרוצה לדלג על השלב הזה שיבקש להוריד את העור, (שנותן המון טעם וגם שומן למרק), כבר בקצביה.

מרתיחים כם את הגרונות, ושופכים את המים, שוטפים היטב משאריות הקצף שנוצר,

 בסיר עמוק דיו, מכניסים את חלקי העוף והגרונות והבקר, ומעל שמים את כל הירקות, מתבלים בפילפל שחור ומלח,

 ומי שחייב יכול להוסיף אבקת מרק עוף אמיתי , ואז להפחית מהמלח. 

ירקות למרק :

צרור פטרוזיליה, אפשר גם שורש פטרוזיליה אחד,

1/2 צרור שמיר,

 5-6 גבעולי סלרי + עלים,   אפשר גם שורש סלרי אחד, 

3 שיני שום,

עגבניה מסומנת ב-X

2 בצלים יבשים בינוניים קלופים מסומנים ב- + ,

6 גזרים חתוכים לארבע חתיכות,

את כל צרורות  הירק יש לשטוף היטב במים זורמים,

 ולהשרות בקערה גדולה מלאה במי ברז, להוצאת כל החול לפתוח ולהוציא עלים פגומים,  ועשבים שוטים שמתגנבים לעיתים לתוך הירק, בזמן הקטיף.

 להפריד את העלים מגבעולי הסלרי, ולחתוך את הגבעולים לפרוסות, רחבות, את  החלק  עם העלים, +פטרוזיליה + שמיר,ללפף בחוט  (מיוחד  לבישול)

ולקשור, להוסיף את שאר הירקות, למלא מים בכמות שתכסה על כל תכולת הסיר ,  לתבל, להביא לרתיחה , לכסות חלקית את הסיר ולבשל עד שהבשר הכי קשה מוכן.

בסיר לחץ 25 דקות, בסיר  רגיל, הזמן מתארך יותר  מפי 3. תלוי גם בסוג הבשרים ששמים בסיר כמובן. 

*להקטין או להגדיל כמויות בהתאם למספר הסועדים, ובהתאמה  לגודל הסיר.

לטעום, לתקן תיבול, 

 

אם בישלתם בסיר לחץ: אחרי שיורד הלחץ בסיר , פותחים מכסה, ומשאירים את המרק לעמוד כ- 30 דקות לספיגת טעמים.

מוציאים בכף מסננת את הירק, הבצל, והעגבניה, כל היתר נותר בסיר.  (מי שאוהב  לאכול אותם משאיר בסיר)

 

winkעם מה אתם אוהבים את המרק שלכם?

להגיש עם  לוקשן/  לוקשלך/ אטריות דקות / אטריות  דקיקות / אטריות סבתא, מבושלות לפי ההוראות,  

שקדי מרק,

 קרפלך  הצעות: קרפלך כיסוני בשר ,   קרפלאך ראש השנה 2011

 כופתאות סולת   או    כופתאות סולת חיטה מלאה

קניידלך

בקיצור עם כל מה שעושה לכם טוב בבטן ובנשמה, 

אחרי הכל, כמו שאמרו הסבתות, זהו הפניצילין היהודי. 

 

 

 

 

 

 

30 דקות בסיר לחץ...

 

שימו כל ירק שאתם אוהבים: קישוא, דלעת, תפוחי אדמה גוונו בגרונות הודו נקיים, החליפו אטריות באורז בסמטי מבושל,

 

 

ועוד מבחר מרקים תמצאו כאן:

 

מרקי חורף 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת