88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת שוקולד חמש שכבות

עוגת שוקולד חמש שכבות

 

עוגת שוקולד חמש שכבות  

 

עוגה לאירועים מיוחדים

עוגה מורכבת, אך קלה להכנה, 

ברשימת המתכון הזה,  השלבים רשומים לפי הסדר של הרכבת העוגה, 

אך כהצעת ייעול הייתי ממליצה להכין קודם,

א.  שיכבת הבסיס + פיסטוק,

ב.  את שיכבת הפאדג', (שיכבה 3),  כדי שתספיק להיאפות  ולהתקרר, 

ממשיכים בסדר ההרכבה  לפי הרשום במתכון.

 טיפ *כדי לקבל מראה מקצועי וחלק של כל השכבות

יש להשתמש בשקף, בקוטר הרינג, ולהצמיד אותו לדפנות הרינג עם הבסיס המוכן, 

 ממשיכים לפי הוראות המתכון .

טיפים והצעות נוספות  בסוף.

 

שיכבת בסיס  ושיכבה שלישית מוכנות

 

 שיכבה שניה: שוקולד מריר אגוזים מומס בתוך 1 שמנת מתוקה שחוממה במיקרו 

 

 מקציפים 2 שמנת מתוקה , ולהוסיף  השמנת והשוקולד - להקציף יחד, 

לצקת על הבסיס.

 

שיכבה שלישית היא הפאדג' אותה אפינו  קודם כדי שתספיק להתקרר, 

מניחים על שיכבת המוס ומחזירים למקפיא. 

 

שיכבה רביעית עם  פודינג שוקולד בלגי 

שיכבה חמשית ואחרונה - ציפוי  העוגה.

 

*היתה בעיה להשיג את ה"פודינג שוקולד בלגי", 

מצאתי מוצר זהה בקינוחי כוסות, ובערכה היתה שקית פודינג שוקולד בלגי.

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים;

כוס חד פעמית לשתיה קרה, למידה,

תבנית עגולה  בקוטר 28 ס"מ /רינג  בקוטר 28 שניתן להגדלה ,

* לבסיס בצק הפיסטוק שקדים:

3 חלבונים 

3/4 כוס סוכר,

 1 + 3/4 כוס פיסטוק טחון / או שקדים,

1/2 כוס אבקת סוכר,

1 כפית תמצית רום ותמצית וניל,

*אופן הכנת בסיס בצק  הפיסטוק / שקדים:)

לחמם תנור אפיה מראש 10 דקות לפחות, בחום 170 מעלות.

שמים בקערת המיקסר 3 חלבונים, ומתחילים להקציף, עם היווצרות הקצף, מתחילים להוסיף  בהדרגה 1/2 כוס  חד פעמית סוכר,,

מוסיפים לקצף 1 כפית רום ו-1 כפית תמצית וניל  מערבלים עוד דקה.

בקערה נפרדת מערבבים 1+3/4 כוסות פיסטוק  טחון/ או שקדים  + 1/2 כוס אבקת סוכר. לערבב היטב.

מאחדים את תערובת השקדים עם קצף  החלבונים במהירות נמוכה,  הנפח משתנה וזה בסדר. זה יהיה הבסיס ,

משמנים נייר אפיה, ודפנות הרינג או תבנית עגולה מתפרקת בקוטר  28 ס"מ,

מעבירים לרינג בקוטר  28 ס"מ. את תערובת  הבסיס לשטח במרית,

להכניס לתנור ולאפות  20 דקות בדיוק!!!

הערה חשובה: ברגע שרואים גוון זהוב להוציא, אסור בשום אופן ליבש אותו,

המרקם צריך להיות קראנצ'י מבחוץ ורך וספוגי בפנים. לצנן היטב,

משחררים את הרינג / או טבעת התבנית, מניחים צלחת הפוכה, על בסיס השקדים האפוי מלמעלה,

הופכים שוב את העוגה עם הצלחת, ומקלפים את נייר האפיה.

את העוגה אפשר להניח על גבי מפית תחרה יפה ,

מתחילים בהכנת השיכבה השניה, המוס .

 

 

 **שכבת מוס לעוגה:

3 שמנת מתוקה,

200 גר' שוקולד מריר עם אגוזים, או /רק שוקולד מריר ללא אגוזים.

 

 

**אופן הכנת המוס:

בקערה קטנה

1 שמנת מתוקה+

 200 גר'  שוקולד מריר עם / או בלי אגוזים ומכניסים למיקרו ל-2 דקות, 

מערבבים  ומצנים לטמפרטורת החדר. 

מקציפים 2 שמנת מתוקה, כדקה,  מוסיפים את השוקולד המומס, להמשיך להקציף עד קבלת קצפת שוקולדית יציבה.,

לצקת על בסיס העוגה המוקף ברינג או טבעת של תבנית  עגולה בקוטר 28 ס"מ.

להכניס למקפיא למשך שעה לפחות ליצוב שיכבת המוס.

 

***שיכבת  פאדג' שוקולד אפויה:

3 חלבונים,

3/4 כוס(חד פעמית )  סוכר,

 3 כפות קקאו,

1  סוכר וניל,

 

***שיכבה שלישית שוקולדית - פאדג'

 

בקערת המיקסר, מקציפים 3 חלבונים כדקה,

מוסיפים , 3/4 כוס, חד פעמית, סוכר+סוכר וניל בהדרגה, תוך כדי הקצפה.

מורידים מהירות, ומוסיפים לאט את הקקאו,

בשלב הזה הקצף נשבר, זה בסדר.

להעביר את הבלילה לרינג עם נייר אפיה תחתיו, או טבעת תבנית בקוטר 28 ס"מ, על גבי נייר אפיה,

להכניס לתנור לאפיה  ב-180 מעלות 12 דקות במדויק, השיכבה העליונה מקבלת מעטה קראנצי,  מוציאים מיד. מצננים. 

שיכבה זאת אמורה להיות  דקה וזה בסדר. 

הופכים מעל צלחת גדולה, מקלפים בעדינות את נייר האפיה,  ומעבירים  לרינג שבמקפיא,  כשיכבה שלישית. להחזיר להקפאה.

למחרת שיכבה זאת תקבל  מרקם וטעם של פאדג' שוקולד, שישתלב מצויין עם המוסים.

 

****שיכבה רביעית מוס בטעם מוקה.

1 שמנת מתוקה 38%,

+ פודינג שוקולד בלגי, 

1כוס חלב

+ 1 כפית גדושה נס קפה (לא גרגרים),

 

****אופן הכנת שיכבת מוס בטעם  מוקה:

להקציף הכל לקרם ולצקת על שיכבת הפאדג'  שבמקפיא

 

 

*****לציפוי: שלב חמישי ואחרון

1 שמנת מתוקה

200 גר' שוקולד מריר,

סוכר,

חמאה.

(או/ אם רוצים לחסוך בשמנת מתוקה אופציה: 100 גר' חמאה+4 כפות מים+4 כפות קקאו+4 כפות סוכר+ 1 כפית תמצית וניל.)

בקערית קטנה במיקרומחממים 1 שמנת מתוקה  מוסיפים קוביות 200 גר שוקולד מריר , מערבבים,

מוסיפים 1 כף חמאה,  לקבלת ברק, ומערבבים, אם צריך מחזירים ל - 10-15  שניות למיקרו , ומערבבים לקבלת קרם חלק ומבריק.  

להוציא את העוגה מהמקפיא, לצקת עליה את  ציפוי  השוקולד. ולהחזיר למקפיא  ל- 12 שעות לפני הגשה.

(או/ אם רוצים לחסוך בשמנת מתוקה אופציה: 100 גר' חמאה+4 כפות מים+4 כפות קקאו+4 כפות סוכר+ 1 כפית תמצית וניל.)

ממיסים את כל המצרכים בקלחת קטנה, ויוצקים על העוגה הקפואה לציפוי 

 

 

הערות:  לפני הגשה להוציא למקרר לשעה, ולפרוס בסכין חדה.

אם זה מוגש קפוא, זאת תהיה  עוגת גלידה. פורסים בסכין טבולה במים רותחים. 

אפשר להוסיף  מלמעלה,  קישוט שבלול גדול  של קצפת  מוקצפת  (לצייר ספירלה), דרך צנטר עגול, ובעזרת קיסם שיניים,  לצייר ולשרטט צורה נאה,

אפשר לקשט עם לבבות שוקולד, תלתלי שוקולד לבן אצבעות שוקולד 

מיני אבקות קנויות זהב,  למשל,

אך למעשה גם כך היא עשירה די והותר .

עוגת חמש השכבות המפוארת מוכנה. 

כדאי לרכוש מספר רינגים  שהם בעצם טבעות אפיה ללא תחתית. הניתנים לכוונון  הקוטר שלהם, והשימוש בהם קל ופשוט. 

כדי שהרינג לא יזוז ממקומו, ולא יהיו נזילות,  מניחים רדיד אלומיניום על תבנית ישרה וגדולה, , עליו שמים נייר אפיה,  

מעליהם מניחים את הרינג,  ומרימים את שולי שני הגליונות שמתחתיו באופן שיעטוף אותו כלפי מעלה  מבחוץ.

 

 

*הקרדיט לסלונה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת