88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בריוש שמרים רוקפור וארטישוק

בריוש שמרים רוקפור וארטישוק

בריוש שמרים רוקפור וארטישוק

 

 

 

מצרכים:

3 כוסות קמח,

2 כפות סוכר,

2 כפיות  (7 גר' שמרים) יבשים,

1+3/4 כוסות  (200-250 מ"ל) חלב,

1 ביצה,

1 כפית מלח,

50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר,

140 גר'  גבינת  "גליל  רוקפור"  מפוררת,

למילית:

50 גר' חמאה רכה,

1 צינצנת (180 גר') ממרח ארטישוק של אוליביה,

50 גר' בוטנים מטוגנים מלוחים וקצוצים,

50 גר' פיסטוקים קלופים קצוצים,

 לזיגוג לפני אפיה: ביצה טרופה עם 1 כף מים .

לעיטור לפני אפיה: בוטנים +פיסטוקים קצוצים

אופן הכנה:

בקערת עירבוב גדולה, מנפים פנימה קמח, מוסיפים סוכר ושמרים יבשים מערבבים,

יוצקים פנימה  3/4 כוס חלב ומוסיפים ביצה, לשים לבצק אחיד.

מוסיפים עוד חלב לפי הצורך, לקבלת בצק רך שכמעט אינו נדבק לידיים.

מוסיפים מלח וחמאה, רבע כמות בכל פעם, תוך כדי לישה מתמדת, כ-5 דקות.

מוסיפים גבינת רוקפור מפוררת ולשים עד שהיא נבלעת בבצק,

מעבירים לקערת התפחה, מכסים בניילון נצמד, מתפיחים עד להכפלת נפח כשעתיים וחצי.

*(עקב תכולת השומן הגבוהה הבצק זקוק ליותר זמן כדי לתפוח),

מכינים תבניות מאפינס חד פעמיות, או גביעי סיליקון,

מוציאים את הבצק על משטח עבודה, לשים קצרות להחזירו  למידתו המקורית. ומחלקים לשניים.

מרדדים כל חלק לעלה דק בגודל 30X40 X ס"מ,

מורחים שיכבה דקה של חמאה, ומעליה חצי כמות ממרח ארטישוק, 

זורים בוטנים ופיסטוקים קצוצים ושומרים קצת לעיטור מעל,

מגלגלים לגלילה הדוקה מכיוון הצלע הקצרה,

כל גלילה  חותכים לשישה קטעים שווים באורכם, ומעמידים בגביעי המאפינס.

מכסים במגבת מטבח, ומתפיחים  לכמעט כפול בגודל.

מחממים בינתיים תנור אפיה לחום 180 מעלות, 

מברישים כל מאפינס בבלילת ביצה+מים, וזורים תערובת בוטנים+פיסטוקים ,

אופים 25 דקות או עד השחמה יפה

מצננים 10 דקות, מחלצים את המאפינס מהגביעים,  ושמים מעל רשת  צינון שוב.

 

 

 

קרדיט: דנית סלומון

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת