88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בריוש שמרים רוקפור וארטישוק

בריוש שמרים רוקפור וארטישוק

בריוש שמרים רוקפור וארטישוק

 

 

 

מצרכים:

3 כוסות קמח,

2 כפות סוכר,

2 כפיות  (7 גר' שמרים) יבשים,

1+3/4 כוסות  (200-250 מ"ל) חלב,

1 ביצה,

1 כפית מלח,

50 גר' חמאה בטמפרטורת החדר,

140 גר'  גבינת  "גליל  רוקפור"  מפוררת,

למילית:

50 גר' חמאה רכה,

1 צינצנת (180 גר') ממרח ארטישוק של אוליביה,

50 גר' בוטנים מטוגנים מלוחים וקצוצים,

50 גר' פיסטוקים קלופים קצוצים,

 לזיגוג לפני אפיה: ביצה טרופה עם 1 כף מים .

לעיטור לפני אפיה: בוטנים +פיסטוקים קצוצים

אופן הכנה:

בקערת עירבוב גדולה, מנפים פנימה קמח, מוסיפים סוכר ושמרים יבשים מערבבים,

יוצקים פנימה  3/4 כוס חלב ומוסיפים ביצה, לשים לבצק אחיד.

מוסיפים עוד חלב לפי הצורך, לקבלת בצק רך שכמעט אינו נדבק לידיים.

מוסיפים מלח וחמאה, רבע כמות בכל פעם, תוך כדי לישה מתמדת, כ-5 דקות.

מוסיפים גבינת רוקפור מפוררת ולשים עד שהיא נבלעת בבצק,

מעבירים לקערת התפחה, מכסים בניילון נצמד, מתפיחים עד להכפלת נפח כשעתיים וחצי.

*(עקב תכולת השומן הגבוהה הבצק זקוק ליותר זמן כדי לתפוח),

מכינים תבניות מאפינס חד פעמיות, או גביעי סיליקון,

מוציאים את הבצק על משטח עבודה, לשים קצרות להחזירו  למידתו המקורית. ומחלקים לשניים.

מרדדים כל חלק לעלה דק בגודל 30X40 X ס"מ,

מורחים שיכבה דקה של חמאה, ומעליה חצי כמות ממרח ארטישוק, 

זורים בוטנים ופיסטוקים קצוצים ושומרים קצת לעיטור מעל,

מגלגלים לגלילה הדוקה מכיוון הצלע הקצרה,

כל גלילה  חותכים לשישה קטעים שווים באורכם, ומעמידים בגביעי המאפינס.

מכסים במגבת מטבח, ומתפיחים  לכמעט כפול בגודל.

מחממים בינתיים תנור אפיה לחום 180 מעלות, 

מברישים כל מאפינס בבלילת ביצה+מים, וזורים תערובת בוטנים+פיסטוקים ,

אופים 25 דקות או עד השחמה יפה

מצננים 10 דקות, מחלצים את המאפינס מהגביעים,  ושמים מעל רשת  צינון שוב.

 

 

 

קרדיט: דנית סלומון

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת