88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פירושקי

 

 

 

 

 

Image result for ‫פירושקי דובדבנים‬‎

 

 

 

 

פירושקי

 המאפה הרוסי, שנודע ברבים, 

בזכות טעמו המשובח, וניחוח בצק השמרים,

מארצות הקור אל מטבחי

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים: 

5 כוסות קמח שמרים של אוסם או אחר,

2 ביצים,

1+1/2  כוסות חלב פושר,

150 גר' חמאה רכה,

5 כפות סוכר,

 1 כפית  מלח,

למילוי:

צינצנת דובדבנים חמוצים בסירופ, או לחילופין, ליפתן דובדבנים,

 צינצנת ריבת פטל או פטל טרי  בעונה,

3- 4 כפות סוכר,

 לציפוי:

ביצה טרופה לפני אפיה,

 סירופ סוכר  (3-4 כפותסוכר עם 3-4 כפות מים חמים),

 אופן הכנה:

 

בקערת עירבול, מערבבים קמח שמרים+ביצים+חלב+סוכר+מלח , לשים עד שמתקבל בצק גמיש שלא נדבק לדפנות.

מוסיפים חמאה,  מטמיעים אותה בבצק וממשיכים ללוש, אם צריך מוסיפים מעט קמח.

מפזרים קמח על פני הבצק והדפנות של הקערה, מכסים  בנייילון נצמד  ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.  

מוציאים ולשים שוב חמש דקות ומחזירים למקרר ל חצי שעה, 

להשגת תוצאה הכי טובה, יש לחזור על התהליך לפחות 3 - 4 פעמים..

מסננים בינתיים את הדובדבנים מהסירופ (את הסירופ אפשר לשתות או להכין ממנו ג'לי),

מוציאים את הבצק , מחלקים לכדורים  קטנים,

על משטח עבודה מקומח קלות,  מרדדים כל כדור בצק לעובי  בינוני,

ועתה יש שתי אפשרויות:  

1. להוסיף ריבת פטל טחון עם סוכר , (מה שעדיף ומומלץ יותר, ומשפר לאין ערוך את הטעם),

2.  או להוסיף לדובדבנים החמוצים  3-4 כפות סוכר.

להכין תבנית תנור גדולה ושטוחה מרופדת נייר אפיה, 

על כל כדור בצק מרודד,  מניחים כפית גדושה של ריבת פטל וכמה דובדבנים ומקפלים לחצי  מדביקים וסוגרים  היטב את הקצוות.

מניחים על התבנית כאשר החלק המודבק כלפי מטה .

מורחים בביצה טרופה ואופים  בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות,   30 דקות או עד הזהבה

מוציאים מהתנור, מורחים טיפה סירופ סוכר, מה שמוסיף ברק יפה לפירושקי. 

 

 

 

 

 

 

 

Image result for ‫פירושקי דובדבנים‬‎

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת