00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת תפוחי אדמה בטטה וגבינות

פשטידת תפוחי אדמה בטטה וגבינות

פשטידת תפוחי אדמה בטטה וגבינות מלוחות

 שתי שכבות של תפוחי אדמה ובטטה פרוסים דק דקיק ומתובלים,

ושתי שכבות תערובת גבינות מלוחות , מתכון קלי קלות...

 

 

Image result for ‫תמונות פשטידת תפוחי אדמה בטטה וגבינות מלוחות‬‎

 

 

 

מצרכים:

 

תפוח אדמה גדול (323 גר')

בטטה 1 גדולה או 2 בינוניות (596 גר'),

חמאה 20 גר',

2 בצלים  בינוניים  (250 גר'), פרוסים ,

1 כרישה  גודל ממוצע,  (200 גר'),

מלח 1/4 כפית שטוחה, או לפי הטעם, 

פלפל שחור, 1/4 כפית שטוחה או לפי הטעם,

 4 ביצים גדולות L,

 1 כוס (240 מ"ל)  חלב,

שמנת מתוקה 32% , (100 מ"ל),

גבינת פרמזן מגוררת 4 כפות  (32 גר'),

פתיתי גבינה צהובה עמק, 1/4 שקית, (50 גר').

ריקוטה 150 גר', או קוטג',

פטה עיזים מעודנת 16% 3 כפות  (45 גר') מפוררת,

קמח תופח 2 כפות שטוחות (24 גר'),

מלח 1/2 כפית שטוחה  או לפי הטעם ,

פילפל שחר  1/2 כפית שטוחה או לפי הטעם,

מוסקט טחון קורט  (1 גר' ) או לפי הטעם.

חמאה 1 כפית (5גר') , לשימון התבנית ,

פירורי לחם 1 כף (11 גר).

 

אופן הכנה:

תבנית אפיה מסיליקון בקוטר 20 ס"מ

מחממים מראש תנור אפיה ל-170-180 מעלות,

פורסים את תפוחי האדמה והבטטות לפרוסות דקיקות על מנדולינה או במעבד מזון.

מחממים חמאה במחבת ומוסיפים את פרוסות הבצל והכרישה, מערבבים, 

 מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה, מתבלים במלח ופילפל. מערבבים, 

ממשיכים לטגן 3-4 דקות ומכסים את המחבת,

מורידים להבה, ממשיכים לבשל עוד חמש דקות ומצננים.

בקערת עירבול, טורפים ביצים+חלב+שמנת ,

מוסיפים גבינות קמח ותבלינים מערבבים לתערובת אחידה.

 משמנים את תחתית תבנית הסיליקון בחמאה רכה,  ומפזרים כף פירורי לחם. 

מניחים בתבנית מצי מתערובת תפוחי האדמה+בטטה,

שופכים מעל חצי תערובת חלב+ביצים +גבינות,

שופכים מעל את יתר תערובת תפוחי אדמה+בטטה,

מסיימים עם תערובת ביצים+חלב+גבינות

מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 - 180 מעלות,

לאפיה של כ- 40 דקות   עד שפני המאפה זהובים,

הצעות להגשה:

לקשט מעל עם צרור עגבניות שרי טריות , (עם הגבעול), ולהגיש חם.

לזרות מעל  עלי פטרוזיליה  קצוצים גס,

 לקצוץ ולפזר מעל בצל ירוק /עירית קצוצה.

 

 

 

מגדילים כמויות לפי הצורך

 

Image result for ‫תמונות פשטידות תפוחי אדמה בטטה וגבינות‬‎

 

 

* קרדיט   על המתכון לדפנה מיכאל

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת