88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

זחל שמרים ממולא שוקולד

זחל שמרים ממולא שוקולד

 

 

 

 

 

בצק אחד ושתי צורות הכנה

1. זחל

2. פרחים.

זחל חמוד ומתוק שכזה בטוח לא טעמתם

זחל שמרים שוקולד,

 

 

 

אופן הכנת הזחל:

 

 

 

 
 

 

אחרי התפחה מושחים בחלבון + 1 כף חלב ולתנור.

 

 

 

מצרכים לזחל אחד;

2 כוסות קמח רב תכליתי,

1 כפית שמרים יבשים,

3/4 כוס חלב, (שמתי 1/2 חלב ו - 1/2 שמנת מתוקה, כי חסר לי חלב, יצא מעולה.)

1 ביצה,

8 גר' סוכר,

2 גר' מלח שולחן דק,

30 גר' חמאה,

ממרח נוטלה כמה שאוהבים,

אופו הכנה:

 סירופ לזיגוג והברקה:  לאחר אפיה

מרתיחים בקלחת קטנה, 1/4 כוס סוכר+1/4 כוס חלב + 1/2 כפית תמצית וניל עד המסת הסוכר,

מורידים מהאש, מוסיפים 1/4 כפית חמאה, ומערבבים, מצננים.

לבצק:

לתוך הקמח מכניסים את השמרים ומערבבים. 

מוסיפים ביצה ומערבבים,

מוסיפים סוכר+ חלב  ומערבבים היטב את כל החומרים, ו

לשים כ-10 דקות, מפזרים מעל את המלח +חמאה רכה בחתיכות, ומעבדים עוד 10 דקות,

 מעבירים לקערת התפחה,  מכסים במגבת מטבח/  או  בכלי פיירקס עם מכסה תואם,

מתפיחים שעה עד להכפלת הנפח.

 מתקבל בצק רך ונעים לעבודה.

על משטח מקומח קלות, מרדדים עלה בצק,

בשליש הבצק הקרוב אלינו,  חורצים רצועות  ברוחב 2 - 2.5 ס"מ בסכין חדה,,

בשליש הרחוק מאיתנו,  (השליש האמצעי נשאר ריק), מורחים ממרח שוקולד נוטלה כמה שאוהבים,

מתחילים לגלגל מצד המילית, לכיוון  הקצה  הפנימי (המחובר), של הרצועות  (לא על הרצועות עצמן),

לוקחים ביד רצועת בצק, ועוטפים בה את הכרוכית הממולאת  ממשיכים כך עם כל הרצועות,

שמים לב שיהיה מרחק מה ביניהן, וזה חשוב לקבלת הצורה הסופית. 

את קצות הרצועות מכניסים אל מתחת לכרוכית. 

מכסים ומתפיחים להכפלת הגודל. 

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, 

Image result for nutella recipes

לקבלת צורת הזחל, מקפלים מעט את הכרוכית, ויוצרים  צורת בננה,

מכסים ומתפיחים שעה, או עד הכפלת הנפח.

מורחים  את פני הזחל בבלילת  1 חלמון (צהוב) + 1 כף חלב , בעדינות , בלי לפגום בגוף הזחל, 

 

מכניסים לתנור , מכוונים לחום 180 מעלות , אופים עד שמזהיב  30- 20 דקות.

מיד עם הוצאת התבנית מהתנור , מורחים  בסירופ הקר לזיגוג והברקה.

מצמידים עיניים :(ראו תמונה), שני כדורי שוקולד קטנים (קליקים), /שוקולד צ'יפס

עם / בלי נגיעת ממרח נוטלה, ומדביקים לראש הזחל.  כאשר העוגה חמה הם נדבקים בלי בעיה.

 

 

 

 

הפעם בחרתי להכין עם מילית קינמון + סוכר חום

לחלק לכדורים שווים בגודלם, לרדד לעיגול

למלא בתערובת סוכר חום+קינמון, להדק עם המערוך

לאסוף את הקצוות כמו צרור קטן, לרדד לצורת אליפסה,

לרדד את הצרור לאליפסה, לחרוץ חריצים אלכסוניים לכל אורכו, 

לגלגל מהצד הארוך לצד הנגדי, ולחבר שני קצוות, לא צריך להדביק ממש

למרוח חלמון + כף חלב, ולהבריש לאחר התפחה בתבנית

לאפות ב-180 מעלות 15-20 דקות או עד שמזהיב יפה.

לאחר אפיה לזגג עם סירופ.

 

 

 

 

כאן  ממולאים בקינמון + סוכר חום

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כאן עם שוקולד נוטלה,

Image result for nutella bread

 

פרחי שוקולד מקסימים ומתוקים

מאותו בצק בדיוק,

כמות  ממרח נוטלה 3-5 כפות גדושות

 

 

 

 

 

אופן הכנת פרחי שוקולד:

אחרי שהבצק תפח, מעבדים אותו על משטח העבודה למלבן, וחותכים לחצי,

 כל חצי מחלקים לשלושה חלקים שווים, (שישה סך הכל)

על משטח העבודה, מגלגלים כל חלק בצק לכדור ומרדדים, בעדינות, לעיגול,  

 מורחים ממרח שוקולד נוטלה (להשאיר קצוות נקיים),

אוספים את קצוות הבצק  בכיווצים עד שקיבלנו צרור קטן מחברים/מדביקים  את הקצוות,

 מניחים את צרור הבצק על משטח העבודה, ולוחצים את החלק המחובר של הצרור למטה,

אל מרכז העיגול, ומשטחים  ממש בעדינות בכרית  כף היד,

מרדדים את הצרור המשוטח, במערוך לצורת אליפסה,

 באמצע האליפסה  לכל אורכה, עושים חריצים  קרובים זה לזה, (///////), בסכין חדה,  כאשר הקצוות נשארים שלמים,

מתחילים לגלגל מהצד הארוך, הקרוב אלינו, אל הצד הנגדי, ומסיימים. 

 מחברים את שני הקצוות יחד,  החריצים כלפי חוץ, והמילית מציצה,

​חוזרים על כל הפעולות עם כל הבצק הנותר.

מניחים לבצק לנוח מכוסה במגבת מטבח עד הכפלת הגודל.

בוללים חלמון ביצה+1 כף חלב, , ומורחים את הפרחים בעדינות, אופים 18 - 20 דקות  בחום 180 מעלות, עד הזהבה.

אחרי אפיה למרוח בסירופ כנ"ל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת