00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פרוסות חציל בתנור

26/10/2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פרוסות חצילים אפויות בתנור

תוספת טעימה לכל ארוחה,

לארוחת מזנון, על פרוסת הלחם ולצד המנה העיקרית

פרוסת חציל, עם מה שבא לכם

קלי קלות:

 

IMG_7345

 

 

 

קודם להמליח במלח ים להגרת נוזלים 

לסמן איקסים, לשים שיני שום פרוסות בחריצים, שמן זית ותימין מעל , ולתנור...

 

 

 

להספיג את הנוזלים  שהחצילים מגירים

לנעוץ בחריצים פרוסות שום, ולאפות. 

IMG_7344

 

מוכן להגשה:

עגבניות שרי חתוכות, פטה מפוררת, ועלי תימין טרי  לפזר מעל החצילים האפויים ולהגיש.

 

 

 

מצרכים:

שני חצילים ארוכים, יפים ומבריקים , (אפשר גם חצילים קטנים יותר),

ראש שום ,

תימין, עלים בלבד, לאפיה, ולזריה אחרי אפיה,

מלח ים,

שמן זית,

לפיזור מעל: עגבניות שרי לקישוט, אחרי אפיה, 

לפורר מעל גבינת פטה.

 

 אופן הכנה:

לשטוף היטב ולחתוך קצוות, וליבש.

לפרוס לפרוסות  אורך עבות עם הקליפה ,

 לסמן חריצים X שתי וערב  (באלכסון ), לכל אורך פרוסת החציל ,  רק מצד אחד,  ליצירת מעוינים.

לזרות מלח ים,  (על הצד עם החריצים), ולהניח על קרש מוטה מעט בשיפוע, אל הכיור, להגרת נוזלים. כ-30 דקות,

 לנגב מהמלח והנוזלים שהופרשו , במגבות נייר,

לחמם תנור אפיה ל 220 מעלות, לרפד תבנית  גדולה של התנור  בנייר אפיה,

 מניחים את פרוסות החציל בתבנית עם החריצים המעוינים כלפי מעלה, 

על כל פרוסה מורחים 3/4 כפית שמן זית,

פורסים שיני שום טרי, ומניחים מתחת לפרוסות החצילים , (מלמעלה הם נשרפים באפיה ומקבלים מרירות לא נעימה),

מעל זורים עלי תימין,

 מכניסים את החצילים לתנור מחומם מראש, למשך 25 דקות, או  עד לקבלת גוון זהוב קרמל. 

מצננים חצי שעה,

מוציאים בעדינות את פרוסות החצילים, עם ספטיולה או כף טיגון ארוכה, 

אל מגש הגשה ארוך ושטוח, כאשר החריצים המעוינים כלפי מעלה.

חותכים את עגבניות השרי לרבעים (ויותר אם הן גדולות), מפזרים מעל החצילים, 

מפוררים באצבעות , גבינת פטה מעל הכל,

 

 

 

 

מכינים את הרוטב בצנצנת:

2 כפות שמן זית,

2 כפות חומץ בן יין אדום,

1/4כפית מלח ים

סוגרים ומנערים היטב את הצנצנת ,

יוצקים בכף מעל הכל ומגישים,

 

*ממליצה להכין כמה שעות מראש, לספיגת טעמים,  

לשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד.

ולהוציא  לקבלת טמפרטורת החדר, כ-30 דקות לפני הגשה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת