11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת קישואים גבינות ונענע

פשטידת קישואים גבינות ונענע

פשטידת קישואים גבינות ונענע

 

 

 

מצרכים:

2 קישואים מגוררים לגפרורים בפומפיה או מעבד מזון,

1 כפית מלח ים,

1 ח' גבינת חמד בטמפרטור החדר

1  גביע גבינה כחושה  5%,

1/2 כוס פתיתי פרמזן,

1 בצל קצוץ דק,

חופן עלי נענע קצוצים דק,

חופן עלי שמיר קצוצים דק,

קליה מגוררת מלימון שלם אחד,

פילפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם,

2 ביצים בטמפרטורת החדר,

1/3 כוס גבינת עיזים פרומעז,

שמן זית,

אופן הכנה:

מחממים תנור אפיה ל- 160 מעלות,

 ומשמנים תבנית אפיה בקוטר 20 ס"מ,

שמים את גפרורי הקישואים במסננת וזורים עליהם מעל, מלח ים. מניחים להם להגיר נוזלים כ-10 דקות, שוטפים את הקישואים,

סוחטים  אותם היטב ושומרים בצד.

בקערה גדולה מניחים גבינת חמד+פתיתי פרמזן+בצל+נענע+שמיר+קליפת לימון+מעט פחלפל שחור, ומערבבים  (אין מוסיפים מלח הגבינות  מלוחות דיין),

מעבירים את התערובת לתבנית אפיה,  (מעל נייר אפיה, הפשטידה מגירה נוזלים), ומכניסים לתנור  לאפיה 60 דקות,

מפוררים מעל את גבינת העיזים, וממשיכים לאפות עוד 20-30 דקות נוספות, עד להמסת הגבינה ופני הפשטידה מתחילים להיצרב ולהזהיב.

מניחים  על רשת צינון 5 דקות לפני שמשחררים את הפשטידה מהתבנית, ומקררים לטמפרטורת החדר, 

לפני ההגשה,  מזלפים מעט שמן זית, מפזרים  עלי נענע ושמיר.

 

 

 

 

פשטידת גבינה, קישואים ונענע (צילום: נעמי אבליוביץ' ,השף הלבן, תנובה)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

של השף הלבן

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת