55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

ארוחה מקסיקנית

06/05/2016

משפחתי ואני חיפשנו מתכונים לאוכל מקסיקני האהוב עלינו. איכשהו הגענו לאתר שפרסם מתכונים של רשת מסעדות המזון צ'יפוטלה" האמריקאית

אז אלו המתכונים שהכנתי:

גואקמולי

2 אבוקדו בשלים מזן האס 

2 כפיות מיץ ליים

2 כפות כוסברה קצוצה

1/4 כוס בצל סגול קצוץ

1/4 כפית מלח גס

1/2 כוס חלפניו עם הגרעינים קצוץ דק (סליחה, אצלנו לא אוכלים חריף, אז ויתרנו)

אופן ההכנה:

1. מרסקים את האבוקדו, מוסיפים לימון בצל סגול קצוץ, מלח וכוסברה, מערבבים ומתענגים...

 

 

סלסה שעועית שחורה

1 כף שמן 

1/2 כוס בצל קצוץ

2 שיני שום קצוצות

כוס שעועית שחורה שהושרתה במשך לילה במים

כפית מלח

כפית אורגנו

1/2 כפית פלפל שחור

כפית לימון ליים סחוט

אופן ההכנה:

1. מבשלים את השעועית במים עם מעט מלח עד שמתרככת (בסיר לחץ התהליך מהיר יותר). מסננים את המים, מרסקים מעט את השעועית.

2. מחממים שמן ומטגנים את השום והבצל.

3. מסירים מהגז, מערבבים עם השעועית ויתר התבלינים.

4. לפני ההגשה סוחטים לימון ליים על השעועית.

 

סלסה עגבניות

בוחרים עגבניות קשות, חותכים לקוביות, קוצצים בצל סגול, כוסברה, כמה שיני שום. מתבלים במלח ופלפל. 

 

נאצ'וס ("המצאה" שלי)

חותכים  טורטיות למשולשים לפי הכמות הרצויה. מערבבים  עם תערובת תבלינים פילדלפיה (אפשר גם רק פפריקה, מלח, פלפל וכמון) או כל תבלין שאוהבים

 

רצועות עוף בסלסה 

1/2 קילו חזה עוף חתוך לרצועות, נקי מעור ושומן

1/2 כפית אבקת צ'ילי

1 כפית מלח

כפית פלפל שחור

2 כפיות כמון

6 שיני שום

1 בצל סגול חתוך לרבעים

1/2 כוס שמן קנולה/זית

3 כפות לימון ליים סחוט

אופן ההכנה:

מרסקים בבלנדר את השום, הבצל למחית, מוסיפים כמון, פלפל, מלח ואבקת צ'ילי. משרים את העוף במחית שהוכנה למספר שעות. מחממים מעט שמן במחבת וצולים. אפשר גם במחבת פסים.

סוחטים ליים ומגישים. 

 

הצעת הגשה: 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת