66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מאפה גבינות עם בצק דק דקקק

30/11/2015
מאפה גבינות עם בצק דק דקקק

את המאפה הזה שאי אפשר להפסיק לזלול  אפשר להכין בהרבה אופציות וכולןןן טעימות בלי יוצא מהכלל...ונזללות,הכל תלוי בעדיפות על בני הבית..בהמשך אתן את האופציות שתוכלו למלא. המאפה כמעט כלום עבודה וקצת יותר טירחה cheeky אבל התוצאה טעימה והמחמאות יגיעו מהרררר מאוד heart תאלצו להכין לפחות פעם בשבוע אם לא יותר אני הזהרתי heartheart surprise.וחנוכה מתקרב..מבטיחה לכם מהקטנים עד הגדולים זולליםםם

לפני שנתחיל עלי לציין שבצק שנשאר עקב יישור הבצק שאנחנו מותחים בידיים על משטח משומן היטב אי אפשר להכין ממנו עוד מאפה (לצערי מה שניתן לעשות זה להזבילangry שקית בתוך שקית ולפח)

מה צריך לבצק:

1 קג  קמח --- יוצאת כמות גדולה כך שאתם יכולים להכין חלק  ולהשאיר במקרר בתוך השמן כ4 ימים ולהכין שוב את המאפה מהבצק שנשאר.

כף חומץ

כפית סוכר

כפית מלח

2 כוסות וחצי מים  / חצי ליטר

שמן קנולה עד כיסוי כל הבצק.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו הלישה לשים את כל החומרים  וללוש בצק רך. (אם הבצק קשה להוסיף בזהירות עוד מים)

להניח את הבצק למנוחה של חצי שעה מכוסה היטב.

אחרי חצי שעה שהבצק נח לוקחים כלי שטוח ועם שוליים גבוהים בוצעים חתיכה מהבצק במשקל של 100 גרם מכדררים לכדור ומניחים בתוך הכלי עם השמן כך לעשות עם כל הבצק להניח כדור בצק אחד ליד השני.אחר כך לוקחים שמן ומוזגים על כדורי הבצק השמן צריך לכסות את כדורי הבצק. מכסים ומכניסים לילה למקרר.

לא לפחד הבצק לא גומע את השמן אחרי שעבדנו עם הבצק אפשר להחזיר אותו לבקבוק ולהשתמש בו.

אחרי שהיית לילה במקרר מוציאים כדור בצק מורחים על משטח גדול הרבה שמן ומותחים את הבצק בשתי ידיים עם האצבעות כל פעם מתיחה מצד אחר  של הבצק המתיחה צריכה להיות עד שקיפות המשטח שעליו מונח הבצק. מיישרים את הבצק עם גלגלת פיצה. לא נורא אם נוצרו חורים קטנים בבצק אבל שלא יהיהו בורות כי אז המילוי יברח לנו בשעת האפיה.

מכינים מילוי ושמים במרחק של 5 ס"מ מהדפנות ובזהירות מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה .  מרפדים תבנית בנייר אפיה  ואת הצורה מעצבים כבר בתוך התבנית על נייר האפייה כך שלא תיווצר לנו בעיה להרים אותו ממשטח העבודה . מורחים בביצה טרופה ומפזרים קצח שוממשום. (לא חובה אפשר גם ללא ביצה} אופים ב200 מעלות כ35- 40 דקות או עד שהמאפה מזהיב .                    המאפה העגול הוא כמה רולדות מגולגלות מתחילים לגלגל לשבלול מהאמצע והיכן שהרולדה הראשונה מסתיימת מניחים רולדה נוספת וממשיכים לגלגל.

המילוי הרבה אופציות והכל תלוי במה שבני הבית אוהבים

1 אצלי מאוד אוהבים גבינה מלוחה קשה מגורדת +גבינה 5% + 3 כפות קמח +גבינה צהובה מגורדת

2 גבינה מלוחה קשה + בצל ירוק +גבינה 5%

3 גבינה מלוחה +גבינה 5% עלי סלק ובצל מטוגן

4 גבינה מלוחה + גבינה 5% +פיטרוזיליה

 

5 רוטב פיצה וגבינה מלוחה +צהובה.

6 תפוח אדמה + בצל מטוגן ופיטריות

7 תפוח אדמה מתובל

8 בקיצרררר תתפרעו כיד הדימיון הכל טעיםםם...והמחמאות מגיעות.

אז שיהיה בהצלחה.

שלכם מכל ה  טובה

נ.ב. אם נשאר לכם מאפה אפוי ורוצים לאכול למחורת או אחרי יומיים ניתן לחמם בתנור רבע שעה כמו טרי...כמובן ששמים במקרר

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת