00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

תפוחי אדמה אפויים פעמיים

תפוחי אדמה אפויים פעמיים

סירות תפוחי אדמה ממולאים

אפויים פעמיים 

חלק מארוחת ערב או ארוחת מזנון 

מצרכים;

4  תפוחי אדמה גדולים ושלמים

8 חתיכות בייקון חתוך לקוביות קטנות,

1שמנת חמוצה של פעם,

1/2 כוס חלב,

4 כפות חמאה ,

1/2 כפית מלח,

 1/2 כפית פילפל שחור גרוס,

גבינת צ'דר מגוררת 1 כוס,

8 בצלים ירוקים.

 

 

Image result for twice baked potatoesImage result for twice baked potatoes

 

 

 

 

אופן הכנה:

מחממים מראש תנור אפיה לחום    180 מעלות 

אופים  את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת נייר אפיה, ,  כשעה  עד שהם מתרככים,

במחבת עמוקה מטגנים את הבייקון, הופכים מדי פעם עד שהם נעשים קריספיים. מתבלים בפילפל שחור גרוס,

 מקררים וחותכים לקוביות קטנות. מניחים בצד.

מוציאים את תפוחי האדמה האפויים מהתנור,  ומקררים 10 דקות,

חוצים כל תפוח אדמה לחצי לאורך, 

מרוקנים את פנים תפוח  האדמה בכפית, ומשאירים דפנות  בעובי 1/2 ס"מ לערך, עם הקליפה , (קיבלנו מעין סירות),

את פנים תפוחי האדמה שומרים בקערה בצד,

בקערה נפרדת מערבבים שמנת חמוצה+חלב+חמאה+מלח+פילפל+1/2 כוס גבינה צהובה+מחצית הבצלים הירוקים,

מוסיפים אותם לקערת התפוחי אדמה מערבבים במקצף ידני, עד לקבלת מרקם קרמי.

 ממלאים את סירות תפוחי האדמה,ו ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה,

מפזרים מעל את שארית הגבינה הצהובה+שארית הבצל הירוק+קוביות הבייקון,

מחזירים לתנור  החם, להמשך אפיה  ב- 180 מעלות למשך 15 דקות,

מגישים חם.

 

 

 

סירות תפוחי אדמה ממולאות

כאן הם חצויים לשניים

 

Image result for twice baked potatoes

 

 

 

 

 

 

 

צורת הכנה אחרת לאותו מתכון:

צריך תפוחי אדמה  בינוניים, כמספר המנות, 

את תפוחי האדמה האפויים חותכים לא לחצי, כי אם מורידים כמו כיפה מהאורך שלהם

מרוקנים בכף,  את הפנים של הכיפה שהורדנו, וגם של תפוח האדמה , ומשאירים דפנות למילוי,

 את הכיפה המרוקנת מכניסים עם הצד של הקליפה פנימה, לתוך תפוח האדמה. שיהיה נפח בזמן המילוי,

את מה שהוצאנו מתפוחי האדמה, בערבבים עם יתר המצרכים של המילית,

 ממלאים וממשיכים כנ"ל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כל אחד והתפוח אדמה שלו.

כאן בוריאציה השניה,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת