00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

נתחוני חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק

 

 

 

טעמים אסיתיים במטבח,

חזה עוף ברוטב חמוץ מתוק

דבש ושומשום,

 

 

 

מצרכים:

4 נתחי  חזה עוף /מי שאוהב יכול להחליף לפרגיות,

2/3 כוס פירורי לחם,

 פלפל שחור גרוס ומלח

שמן קנולה.

לרוטב:

1 כף שמן שומשום / קנולה

2 שיני שום מרוסקות,

1/3 כוס דבש,

1/3 כוס רוטב סויה,

1/2 כוס ציר עוף או מים,

2 כפות קורנפלור,

2 כפות מים,

1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ,

1/4 כוס חומץ,

1/4 כוס סוכר חום

לציפוי:

2 כפות שומשום קלוי על מחבת ללא שמן.

2 בצלצלים ירוקים קצוצים דק ,

אופן הכנה:

לחמם תנור ל- 180 מעלות,

 לרפד תבנית תנור גדולה בנייר אפיה,

 לחתוך את חזות העוף לרצועות  עבות ואחר כך לקוביות  גדולות .

 לתבל את פיסות חזה העוף בפלפל שחור גרוס טרי ומלח,

 להכין  צלחת עמוקה עם פירורי לחם,

לתבול כל חתיכת חזה עוף  בנפרד בפירורי הלחם, מכל הצדדים,

להניח בתבנית על נייר האפיה,  לא לצופף מדי, ולא לערום,  (בשכבה אחת) לסיים ולרסס בשמן קנולה מעל, 

לאפות בתנור שחומם מראש, 25 - 30 דקות.

במחבת או בסיר גדול ושטוח, מבשלים את הרוטב על חום בינוני:

שמן שומשום+ שינינשום כתושות+ג'ינג'ר+רוטב צ'ילי לערבב הכל בסיר,

מוסיפים את ציר העוף (או מיםׂ )+רוטב סויה+דבש +חומץ+סוכר חום. מערבבים עד שהתערובת רותחת.

בזמן שהעוף  עדיין בתנור קולים במחבת יבשה ללא שמן את השומשום לציפוי, תוך ערבוב, (זה נשרף מהר)   עד הזהבה. ומקררים בצלוחית .

מערבבים קורנפלור+שתי כפות מים, וכאשר התערובת שבסיר רותחת, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם סמיך.

עורמים את נתחוני חזה העוף  (שנראים עתה  כמו נתחי שניצלונים קטנים), ב קערת הגשה , 

בעזרת מצקת קטנה יוצקים על  הנתחונים המוכנים את הרוטב החם,  מערבבים בתנועות עטיפה קלות, מלמטה למעלה, עד שהכל מצופה.

מפזרים מעל  את השומשום הקלוי, והבצלצלים הקצוצים ,

מגישים חם.

 

 

honeychicken500

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת