88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פילו גבינות ועגבניות מיובשות

פילו גבינות ועגבניות מיובשות

 

פילו גבינות ועגבניות מיובשות

כ-8 מנות 

 

 

 

 

11904696_1171954792819621_689083235889504824_n

 

 

בשימוש עם דפי הפילו יש לעבוד בזריזות תוך הקפדה על כמה כללים;

יש להפשיר את דפי הפילו הקפואים לילה קודם במקרר (6 שעות לפחות),

 מכינים כל מה שצריכים מראש בקרבת הבצק, ועובדים בזריזות,

מכיוון שדפי הפילו נוטים להתיבש ואז קשה לעבוד איתם, והם נקרעים,

כדי למנוע זאת מכינים מראש מגבת מטבח רטובה סחוטה היטב,

 מורידים עלה ואת השאר מכסים מיד. 

מצרכים:

פילו אריזת קרטון   500 גר',

שמן זית 1 כף לשימון התבנית,

 ריקוטה 2 אריזות (500 גר),

בולגרית 100 גר',

 פתיתי גבינה צהובה  100 גר',

פלפל שחור גרוס 1 כפית שטוחה, לפי הטעם.

7 עגבניות מיובשות   סה"כ 35 גר',  טחונות. 

1/4 כוס שמן זית (60 מל'), לשמן העגבניות המרוסקות,

 

*אם רוצים אפשר להחליף ת העגבניות המיובשות בממרח עגבניות מיובשות ולערבב עם 1/4 כוס שמן זית

אופן הכנה:

תבנית עגולה גדולה 26-28, 

מחממים תנור אפיה מראש ל 200 מעלות, מורחים תבנית אפיה גדולה בשמן זית,

מרפדים תבנית אפיה עגולה וגדולה בדף פילו, מורחים ב שמן+עגבניות מיובשות טחונות, 

חוזרים על התהליך ארבע פעמים סה"כ= עלה בצק וממרח עגבניות טחונות+שמן זית,

מערבבים את תערובת הגבינות  עם פילפל שחור +ביצה,  יוצקים על הפילו שבתבנית, ומשטחים בכף. 

מכסים שוב בארבע יריעות בצק פילו כאשר כל אחת מרוחה היטב בשמן+עגבניות,  בצורה נדיבה, מה שמונע התיבשות  וקריעת הבצק.

אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש,

 

*הקרדיט ל- עידן דלל

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת