88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

גאלט תפוחים צרפתי

 

גאלט תפוחים צרפתי

קילתית בצק פריך ממולאת פרי

 

לקוטר 25 ס"מ

 

 

 

 

 

מצרכים;

1 כוס (140 גר') קמח לבן,

1/4 כוס אבקת שקדים (25 גר'),

2 כפות סוכר לבן,

 1/2 כפית מלח,

 100 גר' חמאה קרה,

 2-4 כפות מים,

 למילית:

 

 

 

Image result for ‫גאלט תפוחים צרפתי תמונות‬‎Image result for ‫גאלט תפוחים צרפתי תמונות‬‎

 

 

 

 2 תפוחים מסוג גרני סמיט, מיץ מחצי לימון ,

30 גר' חמאה,

1/4 כוס סוכר חום,

 1 כפית תמצית וניל אמיתי.

 3/4 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס,  או /שבבי שקדים קלויים

3/4 כפית קינמון,

 קמצוץ אגוז מוסקט,

 1/4 כוס אבקת שקדים,

1 ביצה,

אופן הכנת הגאלט:

לקילתית בצק: בקערת מערבל חשמלי מערבבים יחד 10 שניות :

 קוביות חמאה קרה מאוד +אבקת שקדים+מלח+קמח+ וסוכר  לקבלת בצק פירורי,  תוך כדי הוספת המים כף אחרי כף,  וקבלת גושי בצק גדולים אך לא דביקים,

מקמחים משטח עבודה ומעבדים את הבצק  לעיגול שטוח , עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים שעה למקרר.

מכינים את מילית התפוחים:

קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים  לפרוסות דקות , מערבבים בקערה יחד עם מיץ הלימון (שמונע השחרה),

מחממים חמאה במחבת, וכשהיא נמסה מכניסים את התפוחים + רבע כוס סוכר חום.

כאשר התפוחים משחימים מצד אחד, מוסיפים את תמצית הוניל+קינמון+אגוז מוסקט,

מערבבים קלות עד הזהבהה כ-5 דקות. מוסיפים את אגוזי המלך ומבשלים עוד דקה נוספת, מניחים את התפוחים לצינון.

הרכבת הגאלט:

מחממים תנור ל 180 מעלות חום.

מרדדים את הבצק על נייר אפיה, לקוטר 25 ס"מ,

משאירים שוליים ריקים  של 3 ס"מ בשולי  עיגול הבצק,  מסדרים את התפוחים במעגלים  עד האמצע, 

מפזרים מעל התפוחים סוכר חום+קינמון,

את השוליים הריקים מרימים טיפה מעל המילית  שבקצה, ליצירת קערת בצק נמוכה, , ומהדקים בקיפלונים בעדינות 

 מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה,

 מפזרים מעט סוכר חום או רגיל,

אופים 35 - 40 דקות עד קבלת השחמה קלה.

 

 

Image result for ‫גאלט תפוחים צרפתי תמונות‬‎

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת