00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה(אילנית12)

לחמניות מתוקות

 

 

 

 

 

 

לחמניות מעולות ולא כל כך מתוקות,הטעם מתקתק.

טעימות ואוריריות.

 

הערות שלי דליה/אילנית בסוגריים

 

המתכון מתוך הספר : עַשְׁתִידְכּ  ספר הבישול העיראקי, שושי אורן/לורן רביד

 

העיראקים נוהגים לאכול את הצְ'רָג בליווי חמאה וריבה או חוצים אותה ומניחים בתוכה את הזְנְגוּלָה.

(אנחנו לעומת זאת אכלנו עם דגים)wink

 

צ'רג

(השתמשתי בכוס חד פעמית הפשוטה)

חומרים:.

 

 

40 גרם שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס חלב פושר או מים

1/2 כפית סוכר להתססת השמרים

3/4 ק"ג קמח לבן רגיל

3/4 כוס סוכר

3 ביצים

1/2 כוס שמן או 175 גרם חמאה

2 כוסות חלב או מים(שמתי כחצי כוס פחות)

1 כפית קוניאק(שמתי תמצית וניל)

קמצוץ מלח

100 גרם צימוקים(ניתן לוותר)

 

לקישוט:

1 ביצה טרופה

½ כוס שומשום

 

 

מכינים את השמרים לתסיסה: מערבבים את השמרים עם החלב הפושר או המים ועם הסוכר. מניחים בצד למשך כעשר דקות עד שמתחיל לתסוס.

(השתמשתי בשמרים יבשים כך שוויתרתי על התהליך של התסיסה)

 

מכינים את הבצק: מנפים קמח בקערה גדולה, מוסיפים את שאר המרכיבים למעט הצימוקים ומערבבים. מוסיפים את תערובת השמרים ולשים היטב לקבלת בצק רך שאינו דביק.או עד שמתגבש (אם חסר נוזלים להוסיף בהדרגה)(לשתי במיקסר כ8 דקות בערך על מהירות הכי נמוכה)

 

מוסיפים את הצימוקים ולשים שוב עד שהצימוקים משתבצים באופן אחיד בבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

 

מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

 

מכינים את הלחמניות: בתום התפיחה לשים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.(מכינים משטח עבודה מעט מקומח ומעט משומן ) בוצעים ממנו חתיכות בגודל כדור טניס, מגלגלים לצורת גליל ארוך ויוצרים צורת שבלול. מניחים בתבנית, מברישים בביצה וזורים שומשום. מתפיחים שוב במשך כחצי שעה.

 

אופים בתנור חום בינוני 170-180 מעלות במשך כ־20 דקות או עד שמזהיב.

(כיסיתי במגבת לאחר שיצאו מהתנור)

 

החומרים לכ־24 לחמניות(יצאו לי כ 16 יח' תלוי בגודל הלחמניה)

 

בהצלחה./דליה/אילנית12

שבוע חמים ונעים לכולם

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

23 תגובות

תגיות
המתכונים שלי גם פה
גם אני ב foodpage.co.il
קוביית קוד חופשי

מוזמנים לבלוג נוסף שלי שעוסק:

בהמלצות לספרים,בריאות,צרכנות,

תמונות מטיולים ועוד.

כדאי להתעדכן במייל/במסר.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2159924

קוד חופשי

זכויות היוצר על התמונות

והתכנים  שייכים

לאילנית12(דליה)

אין לשכפל,להפיץ ,לצלם,

להעתיק,למכור,לפרסם,

או לעשות כל שימוש מסחרי

מתוכן הבלוג.

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אילנית12 אלא אם צויין אחרת