88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עץ שמרים שוקולד

עץ שמרים שוקולד

 

עץ,

הרעיון

פשוט ומקסים, 

והוא בעצם לקוח

מעץ חג המולד הנוצרי, 

שגיירתי, לרגל טו' בשבט ,

חג האילנות שלנו. את צמרתו

אפשר להכין  כעגולה, ומסועפת,

 ורבת ענפים, או כעץ אשוח הפושט

זרועותיו לצדדים, לבזוק בסוף גבישי סוכר 

מרוסקים כפתיתי שלג, או שומשומין, ואז מקבלים

עץ מקסים עם

גזע     וענפים

ופירות      גם,

אם      רוצים,

ופתיתי   שלג

מגבישי  סוכר

(אמרתי כבר)

או    שומשום 

מפוזר      על 

זיגוג    הסוכר

 

 

מצרכים  לבצק:

 

450 גר קמח לחם,

1/3 כוס סוכר,

1/8 כפית סוכר,

2 כפיות שמרים יבשים,

1 כוס חלב פושר

2 ביצים מופרדות, משתמשים בחלמונים (צהובים ) 

30 גר' חמאה מלוחה,

לזיגוג:  לפני אפיה,

חלבונים (לבנים) 

סירופ לציפוי והברקה אחרי אפיה:

12/ כוס סוכר+1/2 כוס מים להרתיח חמש דקות ולצנן לטמפרטורת החדר.

לפיזור אחרי אפיה: גבישי סוכר קטנים / שומשום,

 

אופן הכנה:

1. מתחילים בבישול הסירופ .

2. מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, או אם רוצים ידנית, בקערת עירבול מתאימה.

מוסיפים את יתר החומרים ומעבדים לבצק רך ודביק , כ-10 דקות, ללא תוספת קמח, 

עד לקבלת בצק רך ואלסטי, אם הוא יבש מדי, לטבול קצות אצבעות בחלב פושר, ולהחדיר בו לחות,

משמנים קלות קערת התפחה בשמן קנולה, מגלגלים בה את כדור הבצק שיצופה מסביב בשמן,

 מכסים קערה בניילון נצמד  ומתפיחים 1 - 1/2 שעות,  בטמפרטורת החדר,  או עד הכפלת נפח.

מכינים גיזרת נייר לעץ שיצא יפה וסימטרי:

 

מניחים על תבנית הפוכה נייר אפיה  כדי לסמן  את גבולות התבנית כדי לא לחרוג ממידותיה.

מקפלים לחצי  את נייר האפיה לרוחבו הקיפול בצד שמאל, ומציירים 1/2 עץ

מסמנים  בעיפרון או טוש תחילה את הגזע:

מודדים כ-שני ס"מ מקיפול דף נייר האפיה  ימינה וגובה  4 ס"מ, לערך,

נעשה קו ימינה מגובה 4 ס"מ,  לסמן את רוחב צמרת העץ, ככל ש- 1/2 רוחב התבנית מאפשר לנו, 

בעזרת סרגל ישר, מותחים קן באלכסון מקצה רוחב העץ  כלפי מעלה אל קו קיפול נייר האפיה, קיבלנו  משולש ישר זווית

פותחים את דף האפיה ומקפלים הפוך וחוזרים על אותן פעולות לפי הסימונים בדיוק, 

לקבלת עץ יפה וסימטרי.  פותחים את הנייר המקופל וגוזרים בדיוק לפי הסימונים, קיבלנו צורת עץ משולש.

 

 

מוציאים את הבצק שהוא עתה רך ונעים לעבודה, על משטח מקומח קלות,

חובטים בו קלות, ומקפלים קצה פנימה, לכיוון האמצע,  מותחים בידיים, ומקפלים שוב, כך מכל הצדדים, כ- 7 דקות,

מעצבים לצורת מלבן, ובעזרת סכין חדה מאוד,  מחלקים את הבצק ל- ארבעה חלקים שווים.

מרדדים חלק אחד של הבצק למלבן קצת גדול  ממגזרת הנייר 

ומעבירים על נייר אפיה מקומח קלות, על הבצק המרודד, להיות קצת גדול יותר, מהגיזרה ששירטטנו,

 מניחים מעליו את גיזרת הנייר,  נעזרים בסרגל, מסמנים קלות את גבולות העץ + גזע,

אפשר להיעזר בצד האורך של הסרגל, מסירים את הגיזרה.

 ובתוך צורת העץ מורחים ממרח שוקולד נוטלה צמרת+גזע.

חוזרים על כל הפעולות עם עוד שתי שכבות ומסיימים בעלה בצק רביעי , ללא מריחת המילית.

מניחים את גיזרת הנייר על כל השכבות, ואת הסרגל על קו האלכסון, ובעזרת סכין חדה מאוד, 

חותכים בצורה מדויקת את כל עודפי הבצק המיותרים מסביב.  

 

ומתחילים לחתוך בסכין ארוכה וחדה, רק  בלחץ (בלי למשוך בבצק), חתך נקי וישר , אלה יהיו ענפי העץ,

כאשר  כל רוחב הגזע,  הוא  קו  אותו לא נחתוך, לכל גובה העץ

הגזע נשאר שלם, ומשולש  קצה הצמרת גם הוא שלם.

מתחילים כ 21/2 ס"מ מהתחלת הצמרת, למטה, חתך ישר עד לקו של הגזע, 

בצורה סימטרית ובמרחקים שווים , משני הצדדים, מבלי למשוך את הבצק,

כאשר משולש הצמרת בקצה, נשאר משולש שלם,

 הרצועות הולכות ומתקצרות ככל שעולים למעלה.

מתחילים לסובב את הרצועות כבורג לאותו כיוון, כולן  כלפי מטה או כולן כלפי מעלה,

הרצועות הארוכות שני סיבובים , הקצרות סיבוב אחד.

* מחממים תנור אפיה ל- 180 מעלות, 

מושכים  את נייר האפיה עם העץ, אל תבנית גדולה ושטוחה של התנור / או תבנית גדולה הפוכה,

מערבבים חלבונים עם מעט חלב,

בעזרת מברשת אפיה מושחים את העץ,

 מכניסים לתנור חם ל- 15 דקות אפיה, או עד הזהבה יפה.

מקררים מעט, מורחים סירופ,

מפזרים שומשום על  קצוות הענפים ובאמצע..

* את שאריות הבצק שחתכנו, אפשר ללוש לרדד, למרוח ממרח נוטלה,

 לחתוך לרצועות ארוכות,

ולגלגל כל רצועה, לצורת שבלול, לפזר אותם על גזע העץ ועל כמה ענפים, כמו אצטרובלים,

בשלב שלפני הכנסה לתנור, למרוח חלבון+חלב.

 

לעץ עגול צמרת

אם רוצים להכין עץ עגול, עושים בדיוק אותו דבר, מסמנים גזע וצמרת עגולה,

שלוש שכבות  בצק + שוקולד, עלה בצק רביעי  ואחרון ללא מילית .

מניחים מעל  שכבה האחרונה של הבצק, צלחת עגולה מתאימה בגודל, מורידים קצוות עודפות  מהעיגול, מישרים מקצוות גם את הגזע,

מניחים כוס  קטנה באמצע העיגול, חותכים את הרצועות מהכוס כלפי חוץ , בסכין ארוכה וחדה, על ידי לחיצה לעומק כל השכבות, בלי למשוך אץת הבצק,

כך ממשיכים  מסביב כמו שמש עם קרניים עבות, מסובבים  את כל הרצועות לאותו כיוון,  מורחים חלבון +חלב

מעצבים מעודפי הבצק שבלולים, מדביקים לעץ, מורחים גם אותם בחלבון+חלב,

אופים עד שמזהיב בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות.

 

 

ועוד לטו בשבט:

פנפורטה עוגת אגוזים טוסקנית

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת