33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

אצבעות פילו ממולאות..

30/10/2015

אשתף אתכם במשהו קטן וקל לארוחת צהרים. 

המתכון הוא של ג'ימי אוליבר, במילוי של סרטנים ועוד כאלו דברים שאני לא אוכלת, פשוט אהבתי את הרעיון...

לקחתי את העטיפה , בצק פילו , ומילאתי בירקות כבצל ופטריות , כמובן שאפשר להעשיר את המילוי. 

הילדים אהבו את האוכל , שינוי מרענן. 

למילוי:

2 בצלים קצוצים דק

2 סלסלאות של פטריות שטופות וקצוצות

1 תפוח אדמה מקולף , חתוך לקוביות קטנות

ניתן להוסיף תרד, מנגולד, חצילים, קישואים, מה שיש במקרר. 

מלח ופלפל

מעט שמן או תרסיס שמן 

בצק פילו מופשר ואפילו עלים/דפים של סיגר מופשרים יעשו את העבודה. 

הכנה: 

לטגן את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד שמזהיב, להוסיף את הירקות , במקרה שלנו פטריות ותפוח אדמה ולבשל ביחד. 

לתבל במלח פלפל לבן , לטעום , לכבות את האש ולקרר. 

להניח על השיש או קרש חיתוך 2 עלי פילו , חשוב את כל השאר לכסות במגבת כדי שלא יתייבשו. 

לחצות את הדפים לאורכם , ניתן גם לחלק לארבעה חלקים אם רוצים אצבעות  קטניות יותר. 

ממלאים את בצק הפילו ומגלגלים בצורת מעטפה- חלק הקרוב אלינו להניח על תערובת הירקות, לקפל את הצדדים ושוב לגלגל עד לקצה הבצק. להניח בצלחת ולכסות. כך לעשות עד שניגמר המילוי. להחזיר את הבצק למקרר ארוז בתוך נייר ושקית כדי לשמור על טריותו, עד לשימוש הבא. 

לחמם מחבת עם מעט שמן או תרסיס ולהניח את האצבעות על המחבת החמה. הפילו יצרב בצד אחד, להפוך לצידו השני, עיניין של 5-7 דקות כל אצבע. 

רוטב פטריות ושמנת סויה לבישול: 

1 בצל קצוץ דק, 5  פטריות קצוצות להניח בסיר ולבשל, להוסיף כף קמח או קורנפלור כדי לצור רביכה, להוסיף את שמנת הסויה , לערבב ולהביא לרתיחה. 

לתבל במלח פלפל ומעט מוסקט. 

לטעום, להרתיח עוד מספר דקות ולהגיש עם אצבעות הפילו. שומעים את הקרנצ'יות...פריכות...

החיסרון היחיד של מתכון זה שצריך להכין ולהגיש סמוך לארוחה. 

מתאים גם לארוחת ערב, כשיש יותר זמן...

זהו, משהו קטן וטעים לארוחה שגם ילדים יאהבו. 

ירקות במעטפת. 

כל טוב, בתאבון וחורף קל. 

אתי. 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת