88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לב שמרים שוקולד ליום האהבה

 

לב שמרים שוקולד ליום האהבה

 

 

 

 

 

מצרכים:

450 גר' קמח לחם,

1/3 כוס סוכר,

 2 כפיות שמרים יבשים,

קורט מלח ,

50 גר' חמאה רכה,

כוס חלב פושר,

2  חלמונים  ( צהובים), לשמור חלבוננים),

למילית:

ממרח שוקולד נוטלה, (אם קשה למרוח אותו, להעביר לצלוחית להכניס למיקרו לכמה שניות, וימרח בקלות).

סירופ לאחר האפיה:

1/3 כוס מים + 1/3 כוס סוכר להרתיח על אש נמוכה, עד להמסת הסוכר, לצנן

אופן הכנה:

להתחיל מבישול הסירופ, עליו להיות קר 

הכנת הבצק:

בקערת מערבל מכניסים את הקמח, הסוכר, השמרים היבשים, ומתחילים לערבל בוו לישה, שלוש דקות,

מוסיפים את החמאה, החלמונים והמלח, ממשיכים לערבל 10 דקות במהירות נמוכה,

משמנים קלות קערת התפחה, 

מעצבים בידיים כדור בצק, מגלגלים אותו  שיצופה  בשמן, מכסים את הקערה בניילון נצמד, משהים לתפיחה, עד להכפלת נפח, 

לאחר שהבצק תפח, חובטים בו ומוציאים למשטח עבודה מקומח קלות, מקמחים קלות  גם את המערוך, ומתחילים לרדד,

מרדדים למלבן, אם יש התנגדות לבצק, מכסים במגבת לחמש דקות, וממשיכים שוב. מרדדים לגודל  40X35   ס"מ לערך (להתאים לתבנית תנור גדולה )

מורחים נוטלה ומשאירים שוליים צרים ללא מילוי.

בוללים חלבונים עם מעט מים,  מברישים את קצוות הבצק שלא מרוחים בשוקולד,

מתחילים לגלגל את הבצק לאט ובעדינות, לגליל ארוך,  ומסיימים עם החלק הפתוח למטה.

מרפדים תבנית תנור גדולה ושטוחה בנייר אפיה, או במשטח סיליקון לאפיה,   ומתחילים לגלגל אליה את הבצק בעדינות,

 מסובבים את התבנית לפי הצורך תוך כדי,  שהבצק לא יקרע.

מעצבים לצורת לב,   באמצע התבנית כך, ששני הקצוות  של הגליל  יהיו החלק התחתון שלו,  

מורחים את החלק הפנימי של קצוות הבצק בחלבון ביצה+מים, ומצמידים/מדביקים אותם זה לזה, מעצבים שיהיה חיבור יפה וחלק מחודד מעט.

את החלק העליון מכניסים מעט פנימה לקבלת צורת לב,

חיתוך הבצק: (לשים לב להוראות), החיתוך/או הגזירה מתבצעת מבחוץ פנימה, לא עד הסוף, זה מה ששומר על הצורה.

בעזרת מספרי מטבח טובות, או סכין מאוד חדה, ובמרחק מה מהקצוות המחוברים  שמהוות את החלק התחתון של הלב (המשולש שלמטה),

מתחילים לגזור, בחתכים ישרים לעומק כל השכבות.

כך עושים זאת: ביד אחת מרימים טיפה את  שולי הבצק החיצוניים ,

כדי להעביר  ביד השניה, את המספריים/ סכין  מתחת,  וגוזרים  מסביב, במרחק של- 3 ס"מ זה מזה 

מותחים מעט את הלב,  ומעצבים ממש בעדינות, מבלי לפגום בצורתו,  כדי לפתוח אותו לקבלת צורה יפה בזמן האפיה.

מכסים במגבת מטבח למנוחה 20 - 40 דקות,

מחממים מראש תנור אפיה ל- 180 מעלות, 

בעזרת מברשת אפיה, מורחים  בעדינות את הלב, בבלילת חלבונים+מים,

מכניסים לתנור חם ואופים עד שמשחים,  25-20 דקות,

אם משחים מוקדם מדי, מכסים ברדיד אלומיניום וממשיכים באפיה, החום צריך להגיע לכל השכבות, 

מוציאים ומברישים  מיד בסירופ סוכר לקבלת ברק .

הערה

*אם הממרח שוקולד נוטלה מוצק וסמיך מדי למריחה, הכניסו למספר שניות למיקרו. וימרח בקלות

*במקום שוקולד נוטלה אפשר למלא בריבה, או קרם לימון , 

 

כל תהליך ההכנה המצולם

כאן:

לב שמרים שוקולד ליום האהבה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת