88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פרח שמרים שוקולד

 

 

פרח שמרים שוקולד

 

 

לבצק:

450 גר' קמח לחם,

1/3 כוס סוכר,

2 כפיות שמרים יבשים,

קורט מלח,

30 גר' חמאה רכה ללא מלח  (בטמפרטורת החדר),

3/4 כוס חלב פושר,

 2 חלמונים (לשמור חלבונים לציפוי) ,

בקערת המיקסר, מכניסים קמח+סוכר,

שמים בקצה אחד של קערת הקמח את השמרים, ובצד הנגדי שלה את המלח, (אסור לשמרים לבוא במגע ישיר עם מלח, זה מנטרל אותם)

מערבבים בוו  לישה חמש דקות,

מוסיפים חמאה מומסת,

 מוסיפים 3/4 כוס חלב פושר

מוסיפים את החלמונים, ממשיכים ללוש במיקסר 10 דקות, עד לקבלת בצק רך ואלסטי.

משמנים קערת התפחה , מגלגלים בה את כדור הבצק, שיהיה מרוח  בשמן מכל הצדדים, 

מכסים בניילון נצמד, ומתפיחים להכפלת נפח  (שעה וחצי ביום חם, כמה שעות ביום קר).

למילית:

צנצנת ממרח שוקולד נוטלה, 

אופן הכנה:

1. מוציאים  את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ומתחילים  לעבד  לכדור רך ואלסטי,

הסימן: כאשר נועצים בו אצבע,  הגומה מתמלאה מחדש.

2. לשטח את הבצק בידיים למלבן, לרדד מעט, ולגלגל את הבצק  מהצד הארוך שלו, לצורת גליל , להדק בעדינות. 

3. את הגליל לחלק לשני חלקים שווים, וכל חלק שוב לחצי, קיבלנו ארבעה חלקים שווים של הבצק,

4.  מכינים תבנית אפיה גדולה ושטוחה  לצד משטח העבודה, 

5. מניחים על משטח העבודה דף נייר אפיה, מקומח קלות,

6. לוקחים 1/4 מהבצק, ומעצבים  בידיים לכדור ,

7.  מרדדים את הבצק, על נייר האפיה המקומח קלות,  מרדדים ומותחים בידיים  לסירוגין (כמו בצק פיצה),

 לעיגול בקוטר 24 -26  ס"מ, לוקחים צלחת שטוחה, (קטנה אך במעט מקוטר עיגול הבצק),

ומניחים על  עיגול הבצק , לוחצים קלות רק לסימון עיגול פנימי,

8. לוקחים כף גדושה (ואם צריך יותר),  מממרח הנוטלה, ומורחים רק על העיגול הפנימי של הבצק, השוליים נשארים נקיים.

9. מושכים את נייר האפיה עם הבצק המרוח בשוקולד , אל  מעל תבנית תנור גדולה והפוכה,

10. על משטח עבודה מקומח קלות ממשיכים עם 1/4 שני של הבצק,  

מרדדים לעיגול התואם  בקוטרו את עיגול  הבצק הקודם, ומניחים  אותו מעליו, 

מסמנים שוב בצלחת עיגול פנימי, ומורחים  אותו בשוקולד, הקצוות נשארים נקיים,  קיבלנו  כבר שתי שכבות,

 חוזרים על כל השלבים עם החלק השלישי, רידוד לעיגול, סימון עיגול פנימי ומריחתו בשוקולד, קיבלנו שלוש שכבות,

מרדדים את 1/4 הבצק האחרון לעיגול, ומניחים מעל השאר, אותו משאירים נקי ללא מילית,

11. נוטלים שוב את הצלחת מניחים אותה הפוכה, מעל הבצק הריק,

בעזרת סכין חדה, חותכים מסביב לצלחת את חלקי הבצק המיותרים, ומקבלים עיגול נקי ויפה. 

12. מניחים כוס בעלת קוטר קטן,  ממש באמצע העיגול, כדי לשמור את המרכז שלם ומחובר.

 בעזרת סכין חדה מאוד, חורצים בבצק לכל עומקו, מהכוס  שבמרכז  (לא מזיזים אותה), החוצה,

 קודם לחצי,  (כמו 6 - 12 בשעון),

אחר כך לרבעים,  (כמו 3 - 9 בשעון ),

וכל רבע  חורצים פעמיים,  קיבלנו 16 משולשים מחוברים במרכז. (המרכז עם הכוס מעליו, נשאר שלם),

13. לוקחים כל שני קצוות של משולשים , הסמוכים זה לזה, ומסובבים  בעדינות,  שני סיבובים בכיוונים  נגדיים, מניחים בעדינות

ממשיכים כך עם  כל המשולשים  . עד שמסיימים ,

14. עתה לעיצוב אחרון,  מרימים קלות  שני הקצוות של כל שני משולשים סמוכים זה לזה,  מלמטה, לפי הכיוון  שסובבנו  כל משולש,

ומתחילים להדביק   (מלמטה כלפי מעלה) בקצות האצבעות ובעדינות  זה לזה  , (רק את הקצוות !). 

קיבלנו צורת פרח יפהפה. מורידים את הכוס,

15. מושכים בזהירות  את נייר האפיה עם הבצק שעליו  לתבנית שטוחה וגדולה של התנור,

 מכסים במגבת מטבח, למנוחה של  כ-20 דקות, 

ובינתיים מחממים תנור אפיה ל 190 מעלות. 

16. בוללים נמרצות, חלבון ביצה במזלג, ומורחים בעדינות  במברשת אפיה,   את פני  הבצק .

מכניסים לאמצע התנור שחומם מראש.

 אופים 15  - 20  דקות עד הזהבה, (לא לשרוף, לבדוק אחרי רבע שעה אם צריך עוד זמן אפיה).  

 

 

 

פרח שמרים שוקולד

https://www.youtube.com/watch?v=HwvYmBo_bN4

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת