00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

תפוחי אדמה אדומים פרוסים אפויים

תפוחי אדמה אדומים פרוסים אפויים

 

 

 

 

 

 

 

 

תפוחי אדמה אדומים פרוסים בתנור

 

 

מצרכים:

 2 ק"ג תפוחי אדמה אדומים קלופים,

3 כפות חמאה מומסת,

3 כפות שמן זית,

 4 בצלצלים פרוסים  עבה לאורכם,

מלח גס,

1/2 כפית פתיתי פלפל אדום,

8 גבעולי טימין,

אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 190 עלות,

מערבבים בקערית קטנה חמאה + שמן זית,

מברישים בשמן תחתית תבנית אפיה,  

פורסים בסכין חדה תפוחי אדמה לרוחב,  לפרוסות מאוד דקות, 

מסדרים בתבנית עגולה בצורה אנכית, ( הפרוסות עומדות),

מפזרים בצלצלים פרוסים עבה לרוחבם,

מפזרים מלח גס, פתיתי פילפל אדום, 

מברישים בשאר החמאה + שמן,

אופים 1 + 1/4 שעות. 

מוציאים מהתנור ומוסיפים את ענפי הטימין,

מחזירים לאפיה, עוד כ- 35 דקות או /  עד,  שפרוסות תפוחי האדמה מבושלים בפנים ושחומים למעלה.

 

* האפיה יכולה להתבצע בתוך סיר חסין חום  (סוטג') מנירוסטה, 

פיירקס עגול,  וכד'

כדי לשמר את הצורה  היפה של הפרוסות, יש לצופף את תפוחי האדמה  בתבנית, עם רווח מזערי .

 

 

 

 

עד שאוסיף תמונות משלי,

התמונה והמתכון מתוך אתר הנקרא " בא במייל"

תפוח אדמה פריך

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת