88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחם שום וגבינה צהובה

לחם שום וגבינה צהובה

 בלי לפגוע חלילה  בזכויות, 

הלחם הוא כבר מזמן לא רק לחם, 

לכו למאפיות וראו את ההיצע,

הסניפו את הריח, 

זה כשלעצמו מעורר את התיאבון,

 ואם זה לא מספיק לכם,

שדרגו בכל מיני תוספות, 

מרחו מלאו וקיבלתם לחם מעדן.

לא להאמין כמה גיוונים ישנם,

 כל אחד והתוספת שלו, אבל המשותף לכולם

שפשוט אוהבים אותו, מה אוהבים, מטורפים עליו,

צובטים בחיבה, פורסים בציפיה, והעיקר טעים

וכל כך קל להכין.

 

 

BeFunky_27605495_m.jpgBeFunky_27605495_m.jpgBeFunky_27605495_m.jpg

 

 

מצרכים:

1. לחם ארוך  = לחם לבן אחיד , או לחם שחור אחיד.

2. 1/2 ח'  (50 גר'),  חמאה לא מלוחה  רכה, בטמפרטורת החדר ,

3. 1+1/2 כפיות אבקת שום,

4. כוס גבינת מוצרלה מגוררת גס,

5. 1 כוס גבינה פיקנטית מגוררת  גס  מסוג: צ'דר, פרמז'ן, קשקבל,  

6. 1 כף פטרוזיליה עלים בלבד, קצוצים דק,

7. לאוהבי התיבול החריף, הוסיפו  תבלינים כמו : צ'ילי טחון ו/או פלפל שחור  לטעמכם

אופן הכנה:

מחממים תנור אפיה ל- 200 מעלות,

מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה,

חוצים את הלחם הארוך בדיוק באמצע, לכל אורכו, קיבלנו שני חצאים מאורכים.

מניחים את הלחם על נייר אפיה בתבנית, כשחלקו החתוך למעלה.

מורחים את שני חצאי הלחם  מלמעלה, עם החמאה הרכה,

מפזרים אבקת שום מעל החמאה,

מכסים ברדיד אלומיניום, (החלק המבריק  מופנה למטה אל הלחם),  

מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות, אופים מכוסה 10 - 12 דקות,

להוריד את רדיד האלומיניום, ולפזר על שני חצאי הלחם את  הגבינות הצהובות, 

להחזיר לתנור ל 2 - 4 דקות נוספות,  או עד שהגבינות הצהובה נמסות / מותכות,

להוציא את הלחם מהתנור על קרש חיתוך, לתת לו להצטנן כמה דקות, 

 לפרוס לפרוסות עבות. ולהגיש. יאמי...

 

 

 

 

 

BeFunky_27605495_m.jpg

המתכון  והתמונה לקוחים מפייסבוק 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת