2020
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קסם במטבח......

מרק ירוק חורשט סבזי מהמטבח הפרסי

אחד המרקים האהובים עלי ביותר מהמטבח הפרסי ,נחשפתי לתבשילים מהמטבח הפרסי

כשהכרתי את בעלי ,אני זוכרת את חמותי ז''ל מבשלת בעזרת פרימוס ופתליות את כל התבשלים

הנהדרים ,והסירים היו ענקיים ,הריחות שמילאו את הבית היו משגעים ,המון ירק טרי ,לימון פרסי

יבש איזה טעמים וריחות ,למדתי מהתבוננות ,מטעמים שאי אפשר לשכוח ,אני יודעת שאת הטעם

האורגניל של המרק שחמותי בישלה אף פעם לא אצליח לשחזר ,מה שאני יודעת שהמשפחה מאוד

אוהבת את התוצאה .את המרק אוכלים בתוספת אורז לבן שמתבשל גם הוא בסיגנון פרסי .

אני כותבת את המתכון כמו שהכרתי יש מי שמשתמש בשעועית אדומה שצריך להשרות לילה

קודם במים .

חורושט סבזי

3/4 כוס שעועית לבנה לוביה

1/2 קילו בשר כתף חתוך לקוביות

1 צרור נענע

1 צרור כוסברה

1 צרור כרפס רק עלים

1 צרור שמיר

1 בצל יבש גדול חתוך לקוביות

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

1 כפית כורכום

2-3 לימונים פרסים

1 ליטר מים

אופן ההכנה :

לנקות היטב את הירק לשטוף ולקצוץ דק ,לחמם מחבט גדול להניח את הירק ולאדות למספר דקות ,

עד שהירק מצטמצם מעט .

בסיר גדול לטגן את הבצל עד שיהפוך לשקוף להוסיף את קוביות הבשר לטגן מעט ,להוסיף את כל

הירק ,הלימונים ,השעועית והמים להביא לרתיחה ,לתבל לבשל על אש נמוכה כשעה וחצי שעתיים עד

שהבשר והשעועית מבושלים ,לטעום לתקן תיבול אם צריך ,להוסיף מיץ מלימון שלם לבשל עוד

עשר דקות ,להגיש עם אורז לבן פרסי ובצל ירוק .

מתכון לאורז פרסי כאן בבלוג

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2683442

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי כק אלא אם צויין אחרת