66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

מעמול אבל לא מתוק

מעמול אבל לא מתוק

זו היתה הפתעה לבני הבית כששאלו אותי" מה הכנתי לערב שבת"? אמרתי להם "מעמול מנה ראשונה" "מעמול "? שאלו" מה הקשר"? עניתי "להם בירה נשרcheeky תטעמו ותגידו אתם מה הקשר" הסוף הכי חשובsurprise אליפות אמרו החברה ונהנווו כמו שצריך...קצת יותר עבודה( מילאתי אותם בישיבה) אבל שווה. אתם יכולים למלא בבשר כמו בקובה אצלי יש בעיה הרוב לא אוכלים בשרי.ולא לא הכנסתי צבע מאכל לסולת בהמשך תדעו ממה הצבע...אתם יכולים לוותר על התהליך ולשים מים רגילים, אבל אז יהיה לכם קובה חיוור.

מה צריך:

 

250 גרם קמח

250 גרם  סולת

כוס שמן

חצי כוס מיי סלק  פושרים מסלק שבושל  ללא הקליפה  {לשמור את שאר מיי הסלק למקרה שהבצק יבש מידיי }/ מיים פושרים

חצי שקית א' אפיה 

כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור

למילוי:

1 בצל גדול קצוץ

1 קופסת פיטריות טריות קצוצות

גזר אחד מגורד

חופן פיטרוזיליה קצוצה

צרור  עלי סלק רק הירוק

סלק אחד שבושל והשתמשנו  במימיו לעיסה {אפשר לוותר עליו )

מלח, קורט כורכום, קורט, כמון ,פלפל שחור

מעט שמן לטיגון

אופן ההכנה:

לחתוך את הסלק לקוביות ולבשל במים כחצי שעה לקראת סוף הבישול להוסיף קורט סוכר כדי שהסלק יקבל צבע צריך לדאוג שהמים לא יתאדו  בזמן הבישול.

בקערה לערבב את הסולת ,הקמח ,א' אפיה , השמן ,פלפל שחור ומי הסלק פושרים. ללוש לבצק רך ונעים (לא רך מידיי) אם יש צורך מוסיפים עוד מימיי הסלק (כאמור אפשר לפסוח על השלב הזה ולהשתמש במיים פושרים)

לכסות את הבצק ולהניח בצד למנוחה.

הכנת המילוי :

במחבת עם מעט שמן לטגן את הבצל הקצוץ, להוסיף לו גזר מגורד ,את עלי הסלק הקצוצים, לטגן כמה דקות, להוסיף את הפיטריות הקצוצות ולטגן עוד כ3 דקות ,את השלק המבושל נחתוך לקוביות קטנות ונוסיף לטיגון ,לערבב היטב להוסיף פיטרוזיליה ותבלינים 2- 3 דקות טיגון והמילוי מוכן.

ההכנה:

ליצור כדורים בגודל כדור פינג פונג  ולשטח למלא כפית -2 מהמילוי  לסגור ולכדרר עם צובטן המעמול ליצור קיפולים ואת הדוגמה .

לרפד תבנית בנייר אפיה ולהניח במרחק קטן זה מזה את המעמול.

לאפות כ25- 30 דקות בחום של 180 מעלות

מגישים כפתיח עם סלטים בארוחה, נאכל חם וגם קר וגם בטמפרטורת החדר בתאבון גדולcheekycheeky

תהנו .....ושיהיה בהצלחה.

שלכם מכל ה  טובה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

16 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת