55
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חברות מבשלות

חצילים בסגנון סיני

14/10/2015

כבר כתבתי כאן יותר מפעם אחת שחצילים אני אוהבת בכל צורה. אבל את מעדן החצילים הזה אהבתי במיוחד

אכלנו ממנו במסעדת "טדי בר" בעיר אמי-שאן שבחבל סצ'ואן, סין. אז אני מניחה שהנוסח של החצילים הוא נוסח סצ'ואני.

הנה קישור למסעדה ולמלון (לא ישנו בו, רק אכלנו במסעדה) טדי בר

והנה המתכון:

חציל שלם קלוף חלקית וחתוך לקוביות או לרצועות עבות

מעט שמן שומשום לטיגון

בצל ירוק חתוך לרצועות

4-5 שיני שום

2 כפות סויה

3 כפות רוטב טריאקי

3 כפות רוטב צ'ילי חריף

אופן ההכנה:

1. לאחר שחתכנו את החציל (אני השתמשתי בחציל בלאדי, ללא גרעינים בכלל), מטגנים את הקוביות עם מעט שמן שומשום (או שמן קנולה רגיל) במחבת על הגז.

2. מוסיפים את פרוסות השום, לא נותנים להם להשרף, מנמיכים את הגז ומיד מוסיפים את הטריאקי, הסויה, ורוטב הצ'ילי. 

3. מקפיצים ומערבבים, מוסיפים את הבצל הירוק ונזהרים שקוביות החציל ישמרו על צורתן, מגישים חם או בטמפ' החדר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

העורך בחר...
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל חברות מבשלות אלא אם צויין אחרת