33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

שושני תפוחים.

11/10/2015

שבת שלום. 

בעלי התרשם מסירטון שרץ בפייסבוק וביקש להכין, יום שישי בצהרים....

כך אני יכולה להציג לפניכם צעד אחר צעד את ההכנה של שושני תפוחים Apple roses 

חומרים ל 16 שושנים...

4 תפוחים פרוסים דק . 

מיץ מחצי לימון

בצק עלים מוכן לאפייה

ריבת פרי

קנמון טחון

תבנית מאפנ'ס עם תחתיות נייר. 

להכנה...

1. להוציא את הליבה מהתפוחים, לחתוך לפרוסות דקות כמו צי'פס. 

2. להעביר לקערה, להוסיף מיץ מחצי לימון ושתי כוסות מים, לחמם במיקרוגל במשך 3 דקות.

ולסנן את התפוחים.

3.לפרוס בצק עלים, לחתוך לרצועות ברוחב 10 סמ" כל אחד. 

 4. למרוח מעט ריבה לאורך הרצועה הראשונה . 

5. לפרוס את התפוחים, אחד על השני..לפזר מעט קנמון מעל.

6. לקפל את החלק התחתון על התפוחים...

7. לגלגל משמאל לימין, בתחילה התפוחים יתפרקו/ישברו אך עם המיומנות מגיעה המומחיות..

 

8. וכך נראית תבנית מאפנ'ס   ...

9. אופים בחום בינוני משך 35-40 דקות , עד שהתפוחים משחימים והבצק מוכן. לחות התפוחים והריבה מונעים מהבצק להשרף, לכן התחושה שהשושנים לא מוכנים. 

10.כך השושנים נראות אחרי אפייה. 

11. לקרר, לפזר אבקת סוכר ובתאבון..

מתכון לריבה שזיפים ביתית. 

ריבה מכינים מכמות זהה של פירות וסוכר,ניתן לשחק עם מגוון הפירות ולהוסיף למשל תפוח עץ שמכיל פקטין ויוצר את הצמיגות של הריבה. 

מתכון שהכנתי לפני מספר ימים ושימש לאפיית השושנים. 

​6 שזיפים, ו 2 אפרסקים חתוכים ומגולענים ,

מיץ לימון סחוט

1 כוס או סוכר ניתן גם 3/4 כוס , במידה והפירות רכים וסוכריים. 

לבשל בסיר את המרכיבים, עד שהפירות מתרככים והעיסה נעשית סמיכה ודביקה, לפחות כ 45 דקות עד שעה, על אש נמוכה. 

להעביר לצנצנת שטופה ולקרר. 

בתאבון. 

תודה רבה, אתי. 

הלוואי שיהיו לנו זמנים שקטים, רגועים, ושלווים. 

אמן. 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת