66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהמטבח של טובה´לה

דרבי פאי

דרבי פאי

פאי טעים שמצאתי בחוברת שף של לאשה מלפני כמה שנים מאפה טעים ,קלאסיקה מדרום ארה"ב, שאופים במיוחד במשחקי הדרבי וזוללים במהלכם. לא שהתחלתי ללכת ולשחק דרביcheeky cheeky אבל העוגה קרצה לי והכנתי אותה לחג סוכות ,רק שהזמן לא שיחק לטובתי ולא הספקתי להעלות פוסט..לא נורא תמיד היא תתקבל בשמחה אצל המשפחה גם בלי משחק הדרבי. רק לציין שמשולש קטן מהעוגה משביע אז העוגה תספיק לכמות של אנשים.

אופים אותה בתבנית נשלפת בקוטר 22 ס"מ (אני אפיתי בתבנית לא נשלפת והפאי יצא בשלמותו מהתבנית.}

לקלתית:

1 כוס+4 כפות קמח /180 גרם

3 כפות סוכר /40 גרם

קורט מלח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 חלמון ביצה

למלית:

1/2 כוס קמח /70 גרם

1 כוס סוכר /210 גרם

1/4 כפית מלח

2 ביצים

100 גרם חמאה מומסת

2 כפות ברנדי

1 כפית תמצית וניל

1 כוס אגוזי פקאן או מלך שבורים גס

100 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק מאוד {אני השתמשתי בשוקולד צ'יפס }

ההכנה:

משמנים את התבנית

הקלתית:

שמים במעבד מזון את הקמח, הסוכר,המלח וקוביות החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את החלמון ומעבדים מעט עד קבלת כדור בצק ולא יותר.

מניחים נייר אפיה על משטח עבודה, מקמחים היטב את הנייר ומרדדים עליו את הבצק לעלה בקוטר התבנית, בעובי חצי ס"מ בעזרת נייר האפיה הופכים את הבצק בזהירות לתוך התבנית, מסירים את נייר האפיה ומהדקים את הבצק לתחתית ודפנות התבנית. דוקרים במזלג ומאחסנים במקפיא לחצי שעה

המלית:

שמים בקערה את הקמח,הסוכר והמלח ומערבבים

בקערה נפרדת, טורפים  את הביצים היטב, ומוסיפים לקמנח.מוסיפים פנימה את החמאה המומסת,הברנדי והווניל ומערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.

מוסיפים את האגוזים והשוקולד ומערבבים קלות,רק עד שהם נטמעים בעיסה .

מחממים תנור ל180 מעלות

יוצקים את המלית על הקלתית ואופים 30 - 40 דקות עד שהמלית זהובה ויציבה אך עדיין די רכה- לאחר הצינון היא תתייצב

מצננים ושומרים במקרר מכוסה.

בהצלחה

תהנו

שלכם מכל ה  טובה

העוגה תפורסם  בפורום אוכל כשר בפינה הקבועה  עוגת השבת שלי{ מחריום חמישי }

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל נמושקה1 אלא אם צויין אחרת