88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת דבש תפוחים ושקדים

עוגת דבש תפוחים ושקדים

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עוגת דבש,

פרוסות תפוחים ,

שבבי שקדים

ועוד כמה דברים טובים, ושנה חדשה ומתוקה מובטחת

המצרכים מיועדים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ

או שתי תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ

 

 

מצרכים:

1+1/4 כוס מים/חלב,

1 כוס (330 גרם) דבש,

100 מ"K שמן תירס, (שמתי קנולה),

1 כוס סוכר ,

1 ביצה מידה M

1+2/3 כוסות קמח מנופה (235גר'),

1 שקיק אבקת אפיה,

1 שקית קינמון,

לציפוי תפוחים ופיזור לפני אפיה:

2 תפוחי עץ גרני סמיט, קלופים  חצויים ופרוסים פרוסות עבות,

1 מקל קינמון,

25 גר' חמאה,

2 כפות סוכר,

2 חופנים שבבי שקדים, או שקדים מולבנים פרוסים.

אופן הכנה:

מחממים תנור אפיה ל- 170 מעלות.

*מתחילים בקרמול קל של התפוחים,

ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר ומקל קינמון,

מוסיפים פרוסות תפוחים, ומקפיצים 3-4 דקות לספיגת טעמים,

מכבים אש, מעבירים למסננת  וממשיכים,

משמנים 2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או עגולה 24 ס"מ,

מערבבים בקערת המיקסר, בוו גיטרה מים/חלב + דבש + שמן + ביצה + סוכר, עד לקבלת תערובת אחידה.

מנפים קמח + אבקת אפיה +  1 כפית קינמון, מוסיפים לתערובת ,

מחלקים  שווה  בין שתי התבניות המשומנות,

 מסדרים מעל את פרוסות התפוחים כרעפים לכל האורך,

מפזרים מעל התפוחים חופן שבבי שקדים בכל תבנית,

מכניסים לאמצע תנור שחומם מראש,

אופים 45 - 50 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים .

 

*המתכון של מיקי שמו, פורסם בעיתון, בערב שימחת תורה. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת