33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בריאות בקלות

לחם רב דגנים.

הנה אנחנו אוטוטו אחרי החגים. 

ארבעה שבועות של שכרון חושים חגיגי , התארגנות לחג, קניות בישולים, אוכל חגיגי , מאכלים שמשמחים את הלב את המשפחה, ארוחות משותפות, נסיעות ובילויים.

מחר חוזרים לשיגרה, ולמשפט השגור "ממחר דיאטה". אני לא בעד דיאטה כל שהיא אלא שמירה על תזונה נכונה, עשירה, מבריאה, מזינה. תזונה המתאימה לאדם, מתאימה לעונות המשתנות, שימוש במגוון של ירקות ופירות העונה, שימוש בדגניים, קיטניות, אגוזים ועוד מזונות. 

תזונה הנותנת ומעניקה לגוף את הצרכים שלו, את הרכיבים התזונתיים כדי להתמודד עם ירידה מבוקרת במשקל, עם מחלות שונות ,עם שינויים גופניים אותם הגוף עובר וחווה. 

אוקי ...מעניין לעניין ובאותו עניין. 

הבלוג שלי עשיר במתכונים אותם אני מנסה בבית ומשתפת אתכם הקוראים, לאחרונה נחשפתי לערוץ האוכל בכבלים. כשאני במנוחה אני צופה בערוץ. ניתן ללמוד הרבה משפים ומטבחים. שניים האהודים עליי הם גורדון רמזי ומרתה סטיוארט, ישנם עוד רבים אך הם מבשלים עם רכיבים עתירי שומן, עתירי קלוריות ושילובים של מרכיבים שאני לא אוהבת לבשל בבית. 

מצאתי שגורדון רמזי יותר ברור הן בדיבור והן בבישול מג'יימי אוליבר, ניתן בקלות להתאים מתכון שלו למטבח ישראלי. 

ומרתה סטיוארט בעלת ידע והדרכה מדהימים בכל נושא...לא פלא שהיא אימפרייה. 

פתחתי קובייה חדשה , שבה העלה מיני מתכונים שניסיתי בבית, שיניתי והתאמתי למטבח בריא יותר וישראלי. מזונות קלים להכנה מרכיבים שניתן למצא בבית או בכל מרכול, חנות המתמחה באוכל. 

שיתוף ראשון שלי הוא לחם רב דגנים.  של מרתה סטיוארט. 

סרטון וידאו מוסבר היטב, אודות אפייה ואודות חומרים. 

התאמתי את המתכון לדרך בה אני אופה , לישה בידיים, ניתן גם במעבד מזון עם וו גיטרה. 

חומרים:

2 כפות שמרים יבשים, או 2 שקיות שמרים יבשים. 

2 כפות דבש

1 כוס קמח כוסמין 

2 3/4 קמח דגנים, ניתן למצא במרכולים קמח רב דגנים של ארז קומורבסקי בשיתוף סוגת. 

2 1/2 קמח לחם. 

2 כפות מלח

1/2 כוס שמן קנולה או זית

2 כפות פשתן טחון או זרעי פשתן

1/2 כוס שיבולת שועל

1/2 כוס בורגול מושרה ומסונן היטב

1/2 כוס גרעיני חמנייה

במתכון המקורי 1/2 כוס גריסי פנינה מבושלים עד רכות ומסוננים..אני מצאתי שכמות הדגנים עמוסה ולא הוספתי. 

3 כוסות מים פושרים- קמח מלא דורש יותר נוזלים מקמח לבן, כדי להתפרק, לכן כדאי להתארגן עם כמות נוזלים מתאימה. 

בתוך קערה גדולה להניח את הקמחים, להוסיף את השמרים ואת הדבש ולערבב. 

להוסיף את הגרעינים והדגניים , להוסיף את השמן ולאט לאט את כמות הנוזלים. כשהעיסה נעשית פירורית להוסיף את המלח, להמשיך להוסיף נוזלים במתינות וללוש , כשמרגישים שהבצק מתאחד ונעשה לח להפסיק את הנוזלים ולהתחיל ללוש בקערה. 

לקמח מעט את השיש , להוציא את העיסה וללוש במשך כ 7 דקות בצורה ידנית, כדי שהגלוטן יתפרק . 

אם בקערת המיקסר אז ללוש כעשר דקות עד שהבצק לא נדבק לוו. 

להעביר לקערה גדולה להתפחה, לכסות בניילון, מגבת, אני משתמשת בשמיכת פליז אותה אני שומרת לאפיית לחמים. 

להתפיח כשעה, עד שהעיסה מכפילה את נפחה, להוציא את בועיות האויר בעזרת אגרוף היד , ללוש קלות ולהתפיח פעם נוספת כחצי שעה. 

להעביר למשטח השיש,לקמח מעט, ללוש ולחלק את העיסה לשניים. 

ליצור צורת כיכר להניח בתבנית ללחם, להתפיח עוד כעשר דקות. 

לחמם תנור בחום של 200 מעלות, להניח כוס מים בתנור לצור אדים בתנור, לפזר על הלחם מעט גרעיני חמנייה, זרעי פשתן ולאפות במשל כ 35-40 דקות לפחות.

לחם רב דגנים מספק רכיבי תזונה אותם אנו לא אוכלים באופן מסודר או נגיש, 2 פרוסות ביום מעשירות את התפריט בסיבים, באומגה שלוש, בויטמין E, בטעמים רבים. 

 

 

כמו שמרתה אומרת, כשלומדים את איכותו וטעמו של הלחם הביתי, האפייה קלה.אכן, נדרש זמן להכנה אך ניתן להכין מספר כיכרות ולהקפיא. 

מקווה שהעברתי לכם את סודות האפייה בקלות ובכייף ובאהבה. 

תודה רבה ואחרי החגים שמח. 

אתי. 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל eti19651 אלא אם צויין אחרת