00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

תופרת חלומות

איך להכין עוגת ערוגה- ערוגה אקולוגית ע"פ עקרונות הפרמקלצ'ר

אחרי שמסרנו את המחסן, התפנה לי שטח לערוגה.

למדתי פרמקלצ'ר (קיימות) אצל טליה שניידר (הוצאת יער). הקמתי את הערוגה לפי מה שלמדתי. וכך עשיתי:

ראשית סימנתי בעיגול את השטח המיועד.

נטלתי מכוש וחפרתי היטב את השטח.

אח"כ בעזרת את

הוצאתי את האדמה מהערוגה סביב סביב, כך שנוצר שקע באדמה בעומק של כ30 ס"מ.

 

(עניין של כוחות. כמה עמוק מצליחים)

IMG_20151002_115316  

שטח הערוגה המיועדת, האדמה מסביב, בצד- קרטונים וגזם ירוק במקרה שלנו- בעומק של 40 ס"מ הגעתי לשכבת פסולת בניין. טוב. אז אין יותר אדמה להוציא. פרשתי קרטונים-

IMG_20151002_115425  

כיסיתי את תחתית הערוגה עם ארגזים פרושים. אלו יעזרו בעתיד לצמחים לשמור על המים, ויקטינו את קצב החלחול של המים.

כך שהאדמה שתישאר לחה עבור השורשים זמן רב יותר.

חיסכון במים.

כל קרטון מתאים.

גם של ביצים.

אם אין קרטונים אז עיתונים.

השלב הבא- כיסוי בקומפוסט, מעל זה גזם ירוק, ומעליו גזם יבש.

 

חומר ירוק    

מעל החומר הירוק - אני שמה חומר יבש, את הגזם מהאביב- שכבר התייבש

חומר יבש

  ועכשיו מכסים באדמה שהוצאנו- את ה "עוגה".

כיסוי באדמה שנחפרה

  ולבסוף מקיפים את הערוגה בקרשים, אבנים, לבנים, מה שרוצים. תפקיד המסגרת להחזיק את הערוגה. אני בחרתי להניח סלעים כבדים. הנה ההתחלה-

תיחום ערוגה  

 

וכמה שעות מאוחר יותר-

ערוגה חדשה בשלב ההמתנה  

לעוגה/ערוגה הזו נותנים לנוח.

כמה שיותר- טוב יותר.

בשאיפה כמה שבועות,

אבל אפשר בעיקרון לזרוע מיד

ולשתול אחרי כמה ימי השקיה כשהקרקע מתייצבת.

בהצלחה

עינבל

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

3 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל עינבלית אלא אם צויין אחרת