00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לביבות כרישה אפויות וקריספיות:

לביבות כרישה אפויות וקריספיות:

 

 

לביבות כרישה אפויות וקריספיות

 

 

 

 

 

לביבות כרשה  אפויות וקריספיות

לביבות, קציצות קראו להן איך שתרצו,

הוסיפו לצידן צלוחית רוטב שמנת או צ'זיקי,

 גם אם אינכם מחובבי הירק הזה,

מרגע שתטעמו פשוט תתמכרו, 

מזל שהכפלתי כמויות...

 

מצרכים ל - 20 - 24  קציצות שמנמנות:

 6 כרשות גדולות, משתמשים רק בחלקים הלבנים של הכרישה,

 כלומר, מורידים את כל העלים הירוקים (אותם שומרים  קשורים בצרור למרקים), 

נשארים רק גבעולים לבנים ומעובים, שוטפים אותם היטב (השריתי בקערת מים),

מסננים מהמים,

 חותכים כל גבעול לארבעה חלקים  לאורכו , וקוצצים (כמו בצל) בסכין מטבח איכותית,  

בסיר רחב עמוק ושטוח, מחממים שמן קנולה, מוסיפים את קוביות הכרישה, ומאדים עד ריכוך,  סבלנות זה לוקח זמן,

 מערבבים מדי פעם, וממשיכים באידוי, הסיר היה מלא, והכמות הולכת ומצטמקת עם איבוד הנוזלים,  וזה בסדר,

כאשר הכרישה רכה די הצורך, מעבירים למסננת להגרת נוזלים, מדי פעם אפשר ללחוץ עם כף עץ לזירוז התהליך,

 אם מאוד ממהרים, אפשר לסחוט בידיים, היטב היטב.

אופן הכנה:

בנפרד מערבבים 150 גר' מוצרלה מגוררת ,

150 גר' פטה מפוררת,

 3 ביצים טרופות במזלג,

3/4 כוס קמח תופח,

 מלח + פילפל לתיבול לפי הטעם,

 מוסיפים את הכרישה המסוננת ומערבבים.

 שמים בצלוחית פירורי לחם מוזהבים  + פירורי לחם גסים פנקו  ( לא מתובלים ), מערבבים,

 מרפדים תבנית תנור שטוחה בניר אפיה, משמנים קלות,

 יוצרים קציצות שמנמנות בידיים, מגלגלים בפירורי הלחם+פנקו,  פוחסים ממש מעט את הקציצה, ומניחים בתבנית.

מסדרים בשורות ברווחים קלים זה מזה, ,  כי הן תופחות.

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות,   עד הזהבה יפה,

 הקציצות ממש מעדן, קריספיות מבחוץ, עסיסיות מבפנים. להיט!!!

 

*מתכון של יפצ'וק

 

 

משרים את גבעולי הכרישה הלבנים במים להוצאת כל החול

מחלקים כל כרישה לארבע לאורך

 

חותכים   בסכין

 

 

מאדים במעט שמן, עד לריכוך,

 בהתחלה הסיר  מלא, בהמשך הנוזלים יתאדו והנפח ירד בהרבה

 לאחר האידוי, מעבירים למסננת להגרת נוזלים, או סוחטים היטב בידיים,  מערבבים גבינות וביצים

יוצרים בידיים קציצות שמנמנות טובלים בפירורי לחם,

מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה משומן קלות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה,

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת