00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מוסקה חציל קלוי ובשר

מוסקה חציל קלוי ובשר

 

 

 

 

 

 

מוסקה

שתי שכבות חצילים אפויים בתנור,  עוטפים ברכות, שתי וערב 

 מילית בשר בקר טחון וחציל קלוי  קצוץ, 

מעל הכל סוגר רוטב קטיפתי וטעים,

המקור  אסתר אנידג'אר בשלנית מעולה, וקודם לכל אמא של חתני ,

 

 

מצרכים:

מחממים תנור אפיה ל- - 200 - 190 מעלות.

6 חצילים  מאורכים, בעלי קליפה שחורה יפה ומבריקה , פרוסים לאורך לעובי 1/2 ס"מ לערך,

+ 1 חציל גדול לקליה

מרפדים תבנית שטוחה וגדולה של התנור, בנייר אפיה מרוח בשמן זית.

מניחים פרוסות חציל, מורחים מעל שמן זית, בעזרת מברשת סיליקון, 

בוזקים מעט מלח גס,

 אופים שלוש תבניות תנור בטורבו, עד שמזהיב,

המילית:

לטגן בצל גדול קצוץ  דק

+להוסיף  1 חציל קלוי, מקולף מסונן וקצוץ  + תבלינים,  לערבב,

+ להוסיף 1/2 ק"ג בשר בקר טחון, מפורר במזלג או כף עץ ישרה בקצה, לערבב,

 +להוסיף 1 כוס מים לסיר, הבשר ולבשל 8 - 10 דקות. 

 לסדר שיכבת חצילים  בשתי וערב, בתבנית פיירקס  עמוקה, משומנת קלות 

 לצקת מעל את מילית החציל הקלוי + הבשר, לישר בכף,

 לסדר מעל שיכבה שניה של חצילים בשתי וערב,

 להכין רוטב לציפוי:

רוטב:

 להכין מסננת  ומצקת בצד,

לחמם מראש תנור לחום 180 מעלות

 בסיר קטן רחב וגבוה שוליים,

4 כפות קמח תפוחי אדמה , לערבב  לאט עם 

+4 כוסות מי ברז

 לערבב היטב בנפרד, 4 ביצים + מלח + פילפל שחור,  להוסיף לסיר לערבב היטב,

 לשים על להבה בינונית, לערבב  כל העת, עד שמתחיל להסמיך  מעט,(לא דיסה!), 

 אם יש גושים,  נעזרים  במצקת ומסננת,

 ויוצקים את הרוטב על החצילים דרך המסננת ללא הגושים,

לחילופין אפשר להעביר הכל במעבד מזון מג'ימיקס לכמה שניות, והכל חלק...indecision 

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש עד התמצקות הרוטב, והזהבת פני המוסקה.  ,

 

פרוסות חצילים בתבנית על ניר אפיה משומן בשמן זית,

 מורחים את החצילים גם מלמעלה, ומפזרים מעט מלח גס

 

 

קולים את החציל בגריל התנור, ומוציאים למסננת להגרת נוזלים, קוצצים על קרש חיתוך  בסכין

קוצצים בצל ומטגנים בשמן

מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו, מבשלים כמה דקות,

מוסיפים חציל קלוי קצוץ, כוס מים ותבלינים מבשלים יחד 8 דקות ,

​מסדרים בתבנית עמוקה  שתי שכבות חצילים בשתי וערב 

מורחים את המילית, מישרים ומסימים בשתי שכבות חצילים, מסודרות בשתי וערב

 

 

מכינים רביכה  ויוצקים דרך מסננת  מעל החצילים 

 

מכניסים לתנור מחומם מראש, ואופים עד  שזהוב/שחום  ומתיצב

 

* במידה ומכינים מראש, ורוצים לחמם, יש לכסות ברדיד אלומיניום  מעל, ולהסיר ל שלוש דקות אחרונות.

 

 

 

 

שחום מבחוץ, רך ועסיסי מבפנים, יאמי...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת