11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת ברוקולי גבינות

פשטידת ברוקולי גבינות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פשטידת ברוקולי גבינות

 (מצוינת לניצול שאריות גבינה, קצת מכל סוג),

ופשוט גרדו את התבנית

 

 

 

מצרכים:

3 כוסות  מדודות, אטריות תלתלים,

1 ק"ג ברוקולי  פרחים, (השתמשתי בברוקולי קפוא ומופשר במסננת להגרת נוזלים, ללא כל בישול מוקדם)

 400 גר'  סה"כ תערובת גבינות, טוב טעם, קוטג', גבינה לבנה, פטה, מוצרלה,  קשקבל, פרמזן, בולגרית'  עמק,

1/2 כוס חלב,

 3 ביצים טרופות במזלג,

4 כפות שמן קנולה,

תבלינים פלפל שחור, מלח, פפריקה,  קורט אגוז מוסקט,

 1/2 כוס פטרוזיליה טריה,  קצוצה  דק.

אופן הכנה:

מכינים תבנית אובלית  מפיירקס, 36X22 או מלבנית באותו גודל, משומנת,

לפזר כף פירורי לחם בתבנית המשומנת,

מבשלים את האטריות במים מומלחים קלות, עד לריכוך, 

שוטפים במים קרים ומסננים היטב, מעבירים לקערה גדולה,

 מאדים את פרחי הברוקולי בחמאה מומסת, עד לדרגת פריכות, מוסיפים לקערת הפסטה,

בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות הפטרוזיליה  והתבלינים,

 מוסיפים את בלילת הביצים, לגבינה, יוצקים לקערת הברוקולי פסטה, ומערבבים בתנועות קיפול, 

משתדלים לשמור על שלמות פרחי הברוקולי.

טועמים ומתקנים תיבול.

יוצקים לתבנית, מישרים בכפות הידיים,

 אופים  בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות עד הזהבה או השחמה קלה, (לא לשרוף!),

מגישים עם  קערית רוטב שמנת,  או צ'זיקי על יד.

*מקור פירגה

 

 

בזמן שהברוקולי מפשיר ומגיר נוזלים, אטריות תלתלים מתבשלות בסיר.

האטריות מבושלות ומסוננות ממים והברוקולי מיטגנים בחמאה עד פריכות מערבבים

 

תערובת גבינות + ביצים + תבלינים


 

אטריות תלתלים + תערובת גבינות + ברוקולי ,

 

ולתנור מחומם , לאפיה עד שמזהיב 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת