88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת דבש תפוחים ואגוזים

עוגת דבש תפוחים ואגוזים

 

עוגת דבש תפוחים ואגוזים,

קלאסיקה במיטבה.

סמלי החג כבר בפנים, 

ביחס לעוגות דבש אחרות היא פחות מתוקה,

 ויותר לחה בזכות התפוח 

 

מצרכים:

180 גר' דבש (צנצנת קטנה ),

100 גר'  (1/2 כוס) סוכר,

75 גר'  (1/3 כוס) שמן

2 ביצים L

 140 גר' (1 כוס) קמח תופח,  (או כוס קמח +כפית אבקת אפיה),

קורט ציפורן טחונה,

קורט מוסקט,

1/4 כפית קינמון,

50 גר'  (2/3 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס, (לא חייבים),

 1 תפוח עץ  קטן, קלוף ומגורר דק (לא לותר!),

1/2 כוס תה חזק וחם.

אופן הכנה:

בקערת מערבל בוחשים יחד, דבש+סוכר+שמן וביצים,

בקערה אחרת מערבבים את כל החומרים היבשים, קמח + תבלינים,  ומוסיפים בהדרגה לקערת המערבל.

בוחשים עד שכל הקמח נטמע בתערובת,

מוסיפים את התה + תפוח מגורר + אגוזי מלך, מערבבים עד שהתערובת אחידה ונוזלית, וזה מה שצריך להיות.

מחממים מראש תנור אפיה ל-175 מעלות,

משמנים היטב תבנית אפיה.

יוצקים את התערובתת לתבנית רק עד 3/4 מגובהה, להשאיר מקום לתפיחה. (2 תבניות קטנות של אינגליש קייק חד פעמיות),

אופים בין 50- 60 דקות, בודקים עם קיסם שמוכן, מוציאים לצינון, מחלצים מהתבנית ומגישים על צלחת הגשה.

העוגה אף משתבחת אחרי יומיים שלושה, ושומרת על טריותה בזכות הדבש.

 אפשר להכין אותה מראש, ולשמור במקרר בכלי אטום,

לפני הגשה, להוציא לשעה בטמפרטורת החדר, 

*קרדיט לסלונה

 

 

 

 

שומרים מחוץ למקרר מכוסה בניילון נצמד, שלושה ימים, והיא רק משתבחת.

אם מכינים מראש, או נשאר, ורוצים לשמור לפעם אחרת, 

פשוט מקפיאים.

 לכסות את העוגה שבתבנית בנייר אפיה, ולעטוף בניילון נצמד מכל הכיוונים, (שלא  תספוג ריחות במקרר),

להפשיר בטמפרטורת החדר, 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת