00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פרחי כרובית ממולאים בשר בקר טחון

פרחי כרובית, ממולאים בשר בקר טחון 

ומבושלים ברוטב עגבניות

לבחור כרובית דחוסה ולבנה, בשום אופן לא אפרפרה,

ללא פגמים ונקודות חשודות, שיכולות להעיד על מזיקים,

על פרחי הכרובית להיות מהודקים ולא פעורים, מה שמעיד על חוסר טריות וצמיחת יתר, 

חובה להשרות לפני הכנה, במי מלח , לניקוי יסודי.

 

 

מצרכים:

ראש כרובית גדול, טרי,  מופרד לפרחים גדולים,

 500 גר' בשר בקר טחון,

 בצל גדול קצוץ דק,

3 שיני שום כתושות,

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה דק, 

פילפל שחור, מלח, 

1 כף  פירורי לחם

1 ביצה M

 לטבילה: 

2 ביצים מעורבבות + מלח + פילפל שחור.

קמח רגיל,

שמן  קנולה לטיגון,

 

לרוטב:

שמן לטיגון

1 בצל גדול קצוץ דק ,

 1 גזר קטן מגורר לגפרורים על מנדולינה,

2-3 שיני שום כתוש

קופסה רכז עגבניות איכותי, ( כ- 400 גר),

 מים רותחים לדילול הרכז, לדרגת סמיכות רצויה.

תיבול פיפל שחור ומלח. קורט סוכר, לשבירת החמיצות (קצה כפית)

1  כפית אבקת מרק.(אופציה).

אופן הכנה הכרובית והמילית:

משרים 30 דקות,  את פרחי הכרובית המופרדים במי מלח (המים מהברז). מודאים שאין כל מיני חרקים וחול.

בינתיים מטגנים בצל קצוץ בשמן קנולה, מזהיבים קלות,

מוסיפים את הגזר המגורר מערבבים מבשלים עד לריכוך הגזר,

השום הכתוש, מערבבים דקה, 

מורידים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים היטב,

 מוסיפים את הבשר הטחון+ תבלינים, + ביצה+פירורי לחם, מערבבים היטב בידיים תוך כדי לישה מסיבית.

אופן הכנת הרוטב:

מזהיבים את הבצל הקצוץ בשמן,

 מוסיפים את רכז העגבניות, מערבבים ומוסיפים לסיר מים רותחים תוך כדי עירבוב, ודילול הרוטב לדרגה הרצויה,

ומתבלים בקורט סוכר, פילפל שחור ומלח/ ו/ או אבקת מרק עוף, טועמים מתקנים תיבול., מבשלים כ- 10 דקות.

מכינים את חומרי הטבילה, 

צלחת עמוקה,  עם ביצים מעורבבות+ תבלינים מלח ופילפל שחור, 

צלחת שטוחה עם קמח.

מסננים את פרחי הכרובית מהמים,

מחזיקים את  פרח הכרובית בכף יד אחת כאשר החלק הפתוח כלפי מעלה, 

נוטלים מתערובת מילית הבשר, וממלאים בעזרת היד השניה, את כל הפתחים, בעדינות, בלי לדחוס יתר על המידה,

(לא ממלאים מסביב ומתחת! ), כל הפתחים אמורים להיות ממולאים ,

מסיימים עם כיפת מילית עגולה גבוהה ועגלגלה מעט כך:  נוטלים חופן מתערובת הבשר,

מכינים קציצה שמנמנה ,  מהדקים קלות, מעצבים לכיפה הסוגרת  מעל כל המילית, 

1. טובלים כל פרח כרובית ממולא בקמח, מכל הצדדים שלו, (הצד  שמילאנו וגם מה שלא),

2.  טובלים בבלילת הביצים,

3. מסיימים וטובלים שוב בקמח,

4. מטגנים במחבת עם שמן חם, על אש בינונית, מכל הכיוונים, שלא ישרף, הופכים מדי פעם, כשמזהיב מכל הצדדים,

 5. מסדרים בסיר רחב דיו, להכיל את כל כמות, בשיכבה אחת , פרחי הכרובית הממולאים,  עם כיפת המילית כלפי מעלה.

6. יוצקים מהצד, את הרוטב לסיר, אפשר להעזר בצלחת שטוחה המוצמדת באלכסון אל הדופן הפנימית של הסיר, ולהיעזר במצקת.

מביאים לרתיחה, לא עצבנית מדי, בעבוע קל כל משך הבישול, כ- 30 דקות, בכיסוי חלקי של הסיר.

(*​בישול יתר יפרק את הכל. יש לזכור שהבשר  והכרובית עברו קודם טיגון) , מכבים אש,

נותנים לתבשיל לנוח כ-15 דקות, לספיגת טעמים אחרונה וייצוב, 

להוציא בזהירות עם כף הגשה, (שלא יתפרק), 

 

מגישים חם, לצד אורז לבן.wink

 

** אם רוצים להכין כמות גדולה, לאירוח למשל, אפשר לסדר הכל , בשיכבה אחת, בתבנית עמוקה  וחסינת חום, כל השלבים עד לבישול זהים,

לכסות ברדיד אלומיניום ולאפות  ב- -180- 170 מעלות לערך, עד לריכוך הכרובית. 

להוריד כיסוי ל10 דקות אחרונות להשחמה קלה מלמעלה.

​חלק מהרוטב נספג בעת הבישול ומה שנשאר, נעשה סמיך מרוכז וטעים מאוד.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת