00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בחירות נכונות

רולדות שמרים בקרם לוטוס

רולדות שמרים בקרם לוטוס

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לקראת ראש השנה נזכרתי שמזמן לא אפיתי עוגות שמרים. על עוגת דבש לא היה בכלל מה לדבר כי איש מבני הבית לא אוהב אותן.

נצלתי את שובו של הבן מחו"ל והרגשתי צורך לפנק אותו ב"עוגת פיתולים" כפי שהוא קורא לה מאז ילדותו.

בחרתי ללכת על שמרים וקרם לוטוס וההצלחה היתה מרובה.

ידעתי שעלי להכין 4 רולדות כי רציתי לחלקן בחג ולכן הכנתי בצק מ 1 ק"ג קמח

 הבצק יצא מעולה. תפח לגובה מצויין וטעמו טעים להפליא. 

 

 

 

 

המרכיבים:

לבצק:

1 קילו קמח

1 שקית שמרית (50 גרם) או כף גדושה שמרים יבשים

200 גרם חמאה אני השתמשתי במזולה

כוס ורבע  (300 מ"ל) חלב אני השתמשתי במים

4 ביצים בטמפ' החדר

3/4 כוס סוכר

1 כפית מלח

 

*אגוזים קצוצים לקישוט או לפיזור מעל לקרם. 

*שתי צנצנות קרם לוטוס קרמל או קראנץ'

 

 

 

 

ההכנה: 

לשים בצק מכל החומרים, הבצק המוכן דביק במידת מה.

 מכסים במגבת או ניילון ומשאירים להתפחה עד שיכפיל נפחו. 

לפני סוף ההתפחה מומלץ להכניסו למקרר לשעה טרם רידוד.

לאחר שעה מוציאים. מעבירים למשטח מרופד בקמח

מחלקים לשמונה חלקים

יוצרים רולדות. מורחים קרם לוטוס ושברי אגוזים.

מגלגלים, קולעים צמות מסוגים שונים

מכניסים לתבניות רולדה מרופדות בניר אפיה

מתפיחים פעם שניה

אופים בחום 170 מעלות עד השחמה. 

 

לסירופ:

מכינים מראש סירופ מבושל בכלי על הגז - שליש כוס חלב וחצי כוס סוכר.

בישול על אש קטנה למשך רבע שעה 

 

האפיה: 

לאחר מחצית השעה בערך בתנור. שימו לב שהזמן משתנה בין התנורים השונים

מורחים על העוגות החמות ושופכים גם מעליהן. 

מפזרים שברי אגוזים ומכניסים לתנור ל 4-6 דקות נוספות.

העוגות מפיצות ניחוח נפלא בבית וטעמן שווה כל השקעה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

חג שמח. 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

4 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל תפו ופוזה אלא אם צויין אחרת