11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צלי ברוטב יין ורימונים

צלי ברוטב יין ורימונים

וואו כמה זה טעים...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מצרכים:

2 + 2 כפות שמן

11/2 - 2 ק"ג נתח צלי כתף עגל (השתמשתי בנתח קפוא),

2 בצלים סגולים  בינוניים, 400 ג'. קצוצים לקוביות קטנות,

 100 גר' קורנד ביף ב חתוך לקוביות, (טירת צבי),

2 גזרים בינוניים  מגוררים גס, אפשר לגפרורים במנדולינה,

2-5 שיני שום פרוסות,

2 כפות סוכר חום כהה,

2 כפות קמח, 

 2 כוסות יין אדום יבש מסוג קברנה סוביניון,  (במבצעים לחג 4 במאה),

1/4 כוס רכז רימונים,

1/4 כוס מים,

2 כפות רוטב סויה,

פילפל שחור גרוס,

3/4 כפית פילפל אנגלי טחון, (שמתי  4 כדורי פילפל אנגלי שלמים),

200 גר' ערמונים קלופים ( מוכרים במרכולים בשקיות ואקום),

 

אופן הכנה:

מחממים 2 כפות שמן בסיר גדול וכבד, מעל להבה גבוהה,

 משחימים את נתח הבשר מכל הכיוונים,

 מוציאים למגש.

מוסיפים לסיר 2 כפות שמן הנותרות,

+קוביות בצל סגול, מטגנים עד הזהבה,

+מוסיפים את הגזר המגורר, מערבבים ומטגנים עד שהוא מתרכך, ומשנה את צבעו,

+מוסיפים שום,  מטגנים תוך ערבוב הכל יחד 30 שניות, 

+בוזקים סוכר חום, מערבבים היטב,

+ בוזקים קמח מערבבים היטב כדקה, 

+ יוצקים פנימה  1 כוס  יין מערבים עד שאין גושים,

+מוסיפים את כוס היין הנותרת, רכז רימונים ואת המים, מביאים לרתיחה תוך ערבוב,

+מתבלים ברוטב סויה, פליפל אנגלי, פילפל שחור, לפי הטעם.

מחזירים את נתח הבשר לסיר, עם המיצים שניגרו ממנו.

מכסים במכסה הדוק, ומבשלים על אש נמוכה  כ- 45 דקות.

הופכים את הנתח ברוטב, וממשיכים לבשל עוד 45 דקות, 

 הופכים שוב, ומוסיפים את הערמונים ומבשלים עוד 60 דקות. או עד שהבשר רך, בודקים עם קיסם. ומכבים אש.

 

מכינים רדיד אלומיניום ארוך מקופל לשלוש שכבות, הצד המבריק כלפי מעלה.

מניחים עליו את נתח הבשר, ועוטפים אותו היטב היטב, שימשיך להתבשל במיצים שספג,  עד שהוא מתקרר למגע.

כשהבשר מתקרר, מוציאים על קרש חיתוך, ופורסים לפרוסות בניצב לסיבים, בעובי הרצוי. , 

את הפרוסות מחזירים לרוטב ומבשלים  20 - 30 דקות, בסיר מכוסה היטב לספיגת טעמים וחימום לפני הגשה. 

(הכנתי את הבשר יום לפני ערב החג, עד לשלב החזרת הפרוסות לרוטב,  ושמרתי כך במקרר, את החימום הסופי עשיתי רק  לפני הגשה לשולחן).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*   כאמור הכנתי את הצלי שלי מבשר צלי כתף קפוא, 

שלושה ימים לפני ההכנה, בעודו קפוא,  מרחתי אותו בחומרי  תיבול,

 2 חופנים מלח גס (לשימור מבמקרר!!!),

בלילת שמן זית+ גרגרי חרדל שחור 1/2 כפית + גרגרי כוסברה 1/2 כפית, 3 עלי דפנה,+ 6 שיני שום פרוסות +  גרגרי פילפל שחור 1/2 כפית, 

מערבבים את כל חומרי התיבול בקערית, מכניסים את נתח הבשר בשלמותו לתוך שקית קוקי ענקית, מעסים ומורחים עליו היטב את חומרי התיבול

וכל יום הופכים צד, באופן שכל הבשר יספוג טעמים).

ביום ההכנה, שוטפים את הנתח מחומרי המשרה, בהם לא נשתמש.

מלפפים את כל הנתח בחוט שפגט כדי שישמור על צורתו בעת הבישול, ולא יתפרק. 

רק לפני הפריסה, מסירים את החוטים, והשאר כמו במתכון, מבשלים את הפרוסות ברוטב.

מכיון שהשתמשתי במשרה במלח גס, לא הוספתי רוטב סויה לרוטב, מחשש למליחות יתר.

ואת זה לצערי לא הספקתי לצלםindecision

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת