88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

חלה עגולה

חלה עגולה

 

 

חלה עגולה לראש השנה 

החלה מצוינת רכה ואורירית.

 רק בוצע אחד צעיר, התלונן על  טעם זרעי האניס,

 השאר (תשעה עשר), ממש אהבו. 

העדפתי במקרה הזה להכין חלה אחת ענקית מכל כמות הבצק. 

כדי לשמור על צורתה העגולה השתמשתי ברינג בקוטר 32 ס"מ לערך,

מרחתי בשמן את חלקו הפנימי,

והנחתי על תבנית חד פעמית מרופדת בנייר אפיה 

 

התפחה סבלנית, רידוד הבצק, וגלגולו, כולם יחד נותנים את התוצאה הרצויה,

 חלה מרשימה יפהפיה, וטעימה

מורחים בבלילת חלמון + מים ודבש ומפזרים על כל לחי חלה משהו אחד.

 גרעיני חמניות, פרג שלם ושומשום, ולתנור.

אם החלה משחימה  מהר מדי  מלמעלה, להמשיך אפיה כשהחלה מכוסה בנייר אפיה

 

 

 

 

מצרכים;

1 ק"ג קמח לבן,

2 כפות (22 גר') שמרים יבשים,

1 כפית גדושה מלח דק,

1/2 כוס (90 גר') סוכר ,

1/2 כוס (120 מל') שמן קנולה,

ׁ21/2  כוסות מים (600 מל'),

  4 כפות  (20 גר') זרעי אניס (לא חובה) ,  *שמתי רק שתי כפות, וזה גם מורגש.

1 ביצה M טרופה,

 2 כפות דבש (53 גר'),

לציפוי לפני אפיה:

חלמון (צהוב) + 1 כפית דבש  + כף מים לערבב היטב.

לזריה: שומשום, פרג, גרעיני חמניות לפי טעמכם האישי .

אופן הכנה:

קמח + שמרים יבשים, + מלח + 2 כפות דבש + סוכר + שמן + 2+1/2 כוסות מים פושרים וזרעי אניס 0לא חובה), לשים בצק חלק ורך, מכוסה במגבת לחה, כשעה.

​מתפיחים להכפלת נפח כשעה,

 לשים שוב, ומתפיחים כשעה.

מקמחים קלות משטח עבודה, מוציאים את הבצק ומחלקים לשני כדורים.  במידה ונרצה חלה אחת גדולה וחגיגית.

 

 לשתי חלות קטנות יותר, יש לחלק את הבצק  לארבעה כדורים.

**לערב ראש השנה 2015, הכנתי חלה עגולה אחת, גדולה ומרשימה מכל הכמות. (ראו תמונות),

מתפיחים שוב את כדורי הבצק.

משטחים / מרדדים כל כדור בצק לעלה  ומגלגלים לגליל  ארוך

חוזרים על הפעולה עם הכדור השני, ומניחים אותם זה על זה בצורת +

מסובבים כל שתי קצוות כבורג, 

 וממשיכים לצורת שבלול, כאשר הקצוות מלמטה.

מניחים את הבצק בתבנית עגולה  מרופדת נייר אפיה. (כך תישמר לנו צורה יפה ועגולה), משמנים את דפנותיה הפנימיים של התבנית.

את נייר האפיה אין צורך לשמן​ , מתפיחים מכוסה במגבת לחה.

***הכנתי את החלה ברינג גדול, בקוטר כ- 32 ס"מ,  לקבלת חלה גדולה  ומרשימה. במרכז השולחן.

מחממים  מראש תנור אפיה ל- 170 / 180 מעלות ( אפיתי ב- 170 מעלות )

לציפוי:

למרוח במברשת, את פני הבצק שתפח בתבנית,  בבלילת חלמון + דבש + מים, 

לזריה מעל הציפוי: 

על כל לחי בצק, זריתי אחד מאלה: גרעיני חמניות, שומשום, ופרג שלם.

כל אחד לפי טעמו האישי, אפשר רק אחד מהם כמובן.

הערה: במידה ופני הבצק משחימים מהר מדי ביחס לשאר חלקי החלה,

יש לכסות מלמעלה בנייר אפיה, ולהמשיך עד שהחלה נאפית כולה מכל הצדדים.

זמן האפיה משתנה לפי גודל החלה שבחרנו להכין.

החלה הגדולה שבתמונה, נאפתה בתנור כ- 50  דקות לערך , וזה עשוי להשתנות מתנור לתנור.

 

בסוף האפיה, הוצאתי את הרינג, החזרתי את החלה לתנור,  מכוסה בנייר אפיה,  לחמש דקות נוספות,

 להשחמה נוספת גם  בצדדים

 

 

 

שנה טובה וחג שמח

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת