77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

חלות מתוקות לראש השנה

09/09/2015

המתכון לחלות לקוח מהספר של גלית והנס ברטלה: "אופים שמרים". את הספר קבלתי לסקירה ואף כתבתי עליו רשומה כאן.

כשאני מכינה את החלות בימי שישי, אני מוסיפה סוכר, לראש השנה, הוספתי גם דבש.

להצלחת הבצק חייבים לשקול את הכמויות, לכן המתכון כתוב בגרמים.

מהכמות הזו אפשר להכין:

2 חלות קלועות מ-3 רצועות של בצק

או 1 חלה קלועה מ-6 רצועות בצק (למי שיודע לקלוע 6 רצועות)

או בין 6-8 חלות קטנות, תלוי בגודל שתבחרו

מצרכים:

1.     500 גרם קמח

2.     15 גרם שמרים יבשים - 2 כפות שטוחות

3.     2 כפות דבש

4.     50 גרם סוכר - 1/4 כוס

5.     2 ביצים שלמות

6.     25 גרם מרגרינה או חמאה

7.     35 גרם שמן קנולה - קצת פחות מרבע כוס

8.     180 גרם מים או חלב - כוס חד פעמית מלאה

9.     5 גרם מלח - 1 כפית

10. 1 ביצה טרופה

11. שומשום או שקדים מולבנים לקישוט

הכנה:

1.     להכניס לקערת המיקסר את כל המצרכים, חוץ מהמלח

2.     ללוש 2 דקות על מהירות נמוכה

3.     אחרי 2 דקות, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש במהירות קצת יותר גבוהה

4.     להתפיח בערך שעה

5.     להוציא למשטח עבודה, להכין צורות שאוהבים ולהניח בתבנית מתאימה

6.     למרוח ביצה ולפזר שומשום, או שקדים מולבנים ולהתפיח עוד חצי שעה

7.     לאפות בין 20 ל-24 דקות בחום של 170 מעלות

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

19 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת