88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אימרו קן

אימרו קן

 

זה מה שרוני הכין לנו ערב אחד ...

אימרו קן

קבלו ארוחה

את הארוחה הזאת, של בוקר מאוחר, או ערב,

אפשר לתכנן מראש לפי מספר הסועדים,

להשתמש במה שכל אחד אוהב, 

ולסיים הכל בצלחת אחת, טעים זה לא מילה,

חמוד ויפה גם, רק  הקפה לא בפנים,

לא לשכוח בסוף

 

 

מצרכים: 

לחמניות עגולות מאיזה סוג שאוהבים וכמספר הסועדים, (קמח מלא, רגילות עם /בלי שומשום),

גבינה צהובה מגוררת או פרוסה דק וחתוכה לריבועים,

עגבניה חצויה, פרוסה דק,

 חמאה רכה מאוד או מומסת,

זיתים מגולענים או פרוסים, 

​עלי ריחן (בזיליקום) קרועים לחתיכות

 

 לפני האפיה: אפשר לעטוף כל לחמניה בנפרד, ברדיד אלומיניום,  או לכסות את כל התבנית מעל

 

 אופן הכנה:

מחממים תנור ל- 180 מעלות

מרפדים תבנית עם נייר אפיה

מסירים מכל לחמניה את ה"כובע", מרוקנים את הפנים, ומשאיריים תחתית ושוליים בשרניים מעט.

מורחים חמאה, בתוך הלחמניה,

מפזרים גבינה צהובה,

 שמים פרוסת עגבניה דקה בכל גומה,

1 זית  פרוס או חתוך לחתיכות קטנות,  על העגבניה ,

 1 ביצה שלמה, שוברים פנימה  אל תוך הגומה, ממליחים קלות (יש לזכור שהגבינות מלוחות),

 מעט פלפל שחור גרוס מעל,

מניחים בצד הביצה חתיכת גבינה צהובה פרוסה ופרוסת זית וחתיחת עגבניה ,

 ​סוגרים כל לחמניה עם הכובע שלה,

מורחים ממש מעט חמאה על הלחמניה מבחוץ (לא חייבים),

לפני שמכניסים לתנור שחומם מראש, 

עוטפים כל לחמניה ברדיד אלומיניום או לחילופין, 

 מכסים את כל התבנית מעל, ברדיד אלומיניום רופף או נייר אפיה,  כדי שהלחמניות לא ישרפו, ולאמצע התנור.

(המטרה רק לבשל את הביצה עד שהחלבון (הלבן), מתמצק), מסירים את הכיסוי כדי שהלחמניה תקבל קצת קריספיות,

 אם החלמון (הצהוב של הביצה) רך עדיין לטעמכם,  כדי שיתקשה אף הוא,  יש לכסות שוב, עם רדיד אלומיניום או נייר אפיה, ולאפות עד שמוכן.

גיוונים ותוספות אופציונליות בתוך הלחמניה:

 פטריות פרוסות,  חתיכת גבינה בולגרית פרוסה,  רצועות בצל יבש אדום/לבן, בצל ירוק,  2-3 רצועות פילפלים , עלי ריחן (בזיליקום), קרועים ביד, מעט אורגנו, זעתר בקיצור מה שבא ומה שאוהבים.

לקשט את הצלחת ולהוסיף לצד הלחמניה: מלפפונים ירוקים פרוסים + פרוסות עגבניה + זיתים + בולגרית ולהגיש.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת