88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ריבת ענבים סולטנינה

ריבת ענבים סולטנינה

 

 

 

 

 

 

 

 

בסך הכל הכנת הריבות מפירות די דומה,

היחס  1 ק"ג פרי על 1 ק"ג סוכר, והשאר עניין של בחירה.

 הפעם בחרתי להכין ריבה מענבים ירוקים מזן סולטנינה.

 הם ללא חרצנים, הם קטנים יותר, ואין צורך לחתוך אותם,

 והפעם חידשתי עוד, והכל במתכון

מצרכים:

1 אגס ספדונה גדול ובשל,

3 שזיפי שגיב,

1 ק"ג ענבי סולטנינה,

 5-4 גרגרי ציפורן שלמים,

מקלון קינמון קטן,

 1/2 לימון צהוב פרוס דק ללא גרעינים,

אופן הכנה:

מכניסים צלוחית זכוכית למקפיא .

 

שוטפים היטב את הענבים בקערה מלאה מים, כך, החול  והאבק שוקעים למטה,

 מוציאים אשכול מהמים, ומסירים את כל הענבים ללא העוקצים לתוך מסננת,

מכינים סיר גדול ומכניסים לתוכו את  כל הפירות,

 שוטפים וקולפים את האגס, מוציאים את הליבה, וחותכים לריבועים קטנים, 

שוטפים את השזיפים וחותכים לרבעים ללא הגלעין,

פורסים דק 1/2 לימון ללא גרעינים,

מפזרים מעל את הסוכר וגרעיני הציפורן, +מקלון קינמון קטן,

 מנערים מעט ומקפיצים הכל בתוך הסיר שיתערבב,

 מניחים על הכיריים על להבה קטנה עד המסת הסוכר,

 שומרים על בעבוע קל משך כל זמן הבישול, 

מסירים מדי פעם קצף, כדי שהריבה תשמור על צבעה  היפה.

 

בינתיים יש זמן לעקר צינצנות , שוטפים אותן היטב, ויוצקים לתוכן מים רותחים,

משהים חמש דקות, שופכים את המים ומיבשים היטב כשהן הפוכות. 

 

אחרי שעה ורבע של בישול הריבה , מטפטפים טיפת ריבה על הצלוחית שהיתה במקפיא, אם היא נוזלית עדיין, יש להמשיך בבישול,

 מנסים שוב, כל 15 דקות לערך, ברגע שהטיפה על הצלוחית נקרשת, ולא ניגרת לכל הכיוונים, הריבה מוכנה.

יוצקים את הריבה בעודה חמה לצנצנות המעוקרות, כך מובטח לנו שתוכל לעמוד זמן ממושך ולא תעלה עובש.

סוגרים במיכסה תואם, והופכים עם המכסה כלפי מטה, ליצירת וואקום ואטימה מיטבית.

שומרים בארון מטבח חשוך, לא צריך  בקירור.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת