66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לבשל בכיף

שבלולי פילאס פיצה+ רוטב עגבניות ביתי

שבלולי פילאס פיצה+ רוטב עגבניות ביתי

בס"ד

 

מתכון מהיר וקל להכנה מתאים לשבת בבוקר או לארוחת ערב טעימה.

הבאתי לכם שני מתכונים בפוסט אחד את השבלולים והרוטב עגבניות הביתי שלי

 

המצרכים לרוטב העגבניות הביתי שלי:

1.5 ק"ג עגבניות שרי (גם רגילות מתאימות)

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום כתושות

מלח,פלפל שחור

1 כף אורגנו יבש

**לרוטב חריף ניתן להוסיף פלפל חריף

 

אופן הכנת הרוטב:

- בסיר רחב מחממים מעט שמן ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה קלה.

- טוחנים את העגבניות ומוסיפים לבצל.

- מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים.

- מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה מדי פעם עד שרוב הנוזלים מצטמצמים (בערך שעה).

- מקררים את הרוטב היטב, מחלקים לצנצנות זכוכית ומקפיאים עד לשימוש.

 

 

המצרכים לשבלולי פילאס במלית פיצה:

1 חב' בצק פילאס

1 צנצנת קטנה רוטב עגבניות בסיסי (ראה מתכון למעלה)

5-6 פרוסות גבינה צהובה

ביצה טרופה

שומשום

 

אופן הכנת השבלולים:

- לפרוס את הבצק על משטח עבודה.

- למרוח 2-3 כפות מהרוטב עגבניות על הבצק (החלק הקרוב אליכם).

- לחצות כל פרוסת גבינה ל- 3.

- לשים מעל הרוטב פרוסות גבינה כך שיכסו את הרוטב.

- לגלגל את הבצק על המלית ולהדק. לגלגל את הבצק סביב עצמו לצורת שבלול.

- להניח את השבלולים בתבנית של תנור מכוסה בנייר אפיה.

- להבריש בביצה טרופה ולזרות שומשום.

- להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20-25 דקות עד שהשבלולים משחימים.

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל פזית 72 אלא אם צויין אחרת