00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פשטידת גבינות וזיתי קלמטה

פשטידת גבינות וזיתי קלמטה

פשטידת גבינות וזיתי קלמטה

 

 

כאשר מתחשק לאכול משהו אחר,

 ולא מסובך, 

מכינים צ'יק צ'אק (ב-10 דקות ), את הפשטידה הזאת,

מכניסים לתנור ו...

 קוצצים סלט רענן,  זהו יש ארוחה.

 

 

 

מצרכים:

3 ביצים גדולות, 

60 מל' (1/4 כוס),

200 גר' גבינה בולגרית, (24% פיראוס, או 16% פיראוס), מגוררת על פומפיה גסה.

500 גר' גבינה לבנה 9%,

10 גבעולי עירית קצוצים דק, ( שמתי בצל ירוק במקום),

כף עלעלי תימין,

50 גר' זיתי קלמטה  מגולענים.

מעט מלח,

 מעט פילפל שחור גרוס דק,

140 גר'  (1 כוס), קמח לבן,

 מעט שמן זית, לשימון התבנית,

 לעיטור : 3 כפות שומשום לערך.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אופן הכנה: 

מחממים תנור ל- 175 מעלות,

3 ביצים גדולות טורפים בקערה גדולה, במטרף ידני,

מוסיפים יוגורט עיזים וגבינה לבנה ומאחדים את החומרים,

מוסיפים גבינה בולגרית מפוררת ביד או מגוררת על פומפיה גסה,

מוסיפים תימין ומערבבים במרית, מתבלים במלח ופילפל, טועמים ומתקנים תיבול.

 מוסיפים קמח ומערבבים בתנועות עטיפה עם המרית רק לפי הצורך לא מעבר לכך.

יוצקים הכל לתבנית פיירקס, משומנת בשמן זית , מישרים במרית בצורה שוה,

מפזרים את פיסות הזיתים מעל ,

מפזרים שומשום,

מכניסים למרכז התנור שחומם  מראש, אופים 40 - 45 דקות עד להתיצבות והשחמה יפה.

מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות ומגישים חמים. פשוטעיםwink.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת