88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

ריבת שזיפים / פובידל

ריבת שזיפים / פובידל

 

פובידל

 

הקיץ שלנו שופע לא רק חום ולחות,

 גם פירות קיץ נפלאים, שאפשר לרקוח מהם ריבות מצוינות, 

וריבה ביתית, נו, מה יש לומר, היא ריבה ביתית, עם כל הכבוד לריבות הקנויות, 

ויחי ההבדל הקטן/גדול,

אני בוחרת את הפירות לריבה, כאילו אני עומדת לאכול אותם,

מושלמים ויפים בשיא טעמם וצורתם, 

והתוצאה בהתאם. 

 

 

 

 

מצרכים:

1 ק"ג שזיפים מזן שגיב (ארופאי), 

1 ק"ג סוכר,

 חצי לימון  צהוב ובשל,

1 מקלון קינמון דק,

אופן הכנה: 

סיר עמוק, (טוב גם נגד גלישה),

?שזיפים שטופים היטב ללא גרעינים, חתוכים לרבעים,

+ 1 ק"ג סוכר לפזר מעליהם, להקפיץ בסיר שיתערבב, 

 + 1/2 לימון פרוס דק, נקי מגרעינים,

 + 1 מקלון קינמון

 

 

 

 

 

הכל כבר בסיר,

 

 מרתיחים על אש קטנה, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ שמתחיל לבעבע,

 מדי פעם מסירים את הקצף שנוצר מלמעלה, משגיחים שלא ירתח גבוה מדי, ולא יגלוש, ו / או אז הלך לכם על הכיריים.

הדגש הוא על בעבוע קל, כל זמן הבישול.

בינתיים  להכניס צלחת זכוכית קטנה למקפיא,

 כאשר הריבה מסמיכה, לפחות אחרי כשעה וחצי בישול, (+-),

מטפטפים מעט מהסירופ שבסיר על הצלחת הקפואה. אם הטיפה נוזלת יש להמשיך בבישול,

 אם הטיפה נשארת  ונקרשת על הצלחת, סימן שהריבה מוכנה.

 שוטפים היטב צנצנות במים רותחים לעיקור ושמירת הריבה לאורך זמן,

הופכים ומיבשים, את הצנצנות והמכסים התואמים שלהן.

מעבירים את הריבה לצנצנות, סוגרים היטב עם המכסים, הופכים שיווצר ואקום עד לצינון מלא, מאחסנים בארון חשוך.

מעולה למריחה על חלה טריה, לחם, טוסט,

תוספת  מעולה לעוגות פרג ואגוזים ביתיות,  מורחים על הבצק לפני  פיזור המילית,

 או מטפטפים מעל המילית ומגלגלים לרולדות, הכל הולך טוב על הלשון, יאמי winkcheekyindecision

 

כל זמן הבישול, מקפידים להסיר את הקצף שנוצר, 

כך נשארת הריבה בצבעה היפה והנקי

בינתיים גם מעקרים את הצנצנות ומיבשים אותן.

 

 

 

הריבה מוכנה, מסירים  את שארית הקצף פעם אחרונה, ומערבבים בכף עץ ארוכה.

הצבע משגע, והטעם עוד יותר, מקל הקינמון והלימון עושים נפלאות לשזיפים.

יוצקים את הריבה לצנצנות,  עם פרוסות הלימון , סוגרים היטב, הופכים עם המכסה כלפי מטה, ומצננים,

 מאחסנים בארון מטבח חשוך.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פעם, מזמן,  למדתי שלא מבשלים ביין, שלא היית שותה ממנו, 

המשפט הזה תקף מבחינתי גם לכל שאר המוצרים שנכנסים לסירי המטבח שלי, 

הפירות  לריבה חייבים להיות מושלמים.

 

קישורים לריבות ביתיות נוספות:

 

ריבת תותים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=2507601

ריבת חצילונים

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5285363

ריבת מישמיש

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5292075

ריבת ענבים סולטנינה

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=5316332

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת