77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של בתיה דורון

מבשלת, מצלמת, מטיילת, כותבת, מסקרת

קוד חופשי

פתחתי בלוג נוסף, אשמח אם תרשמו לקבלת עדכונים

  http://batyadoron.blogspot.co.il/

ריבת תאנים טריות

07/09/2015

אני מודה שיש לי חולשה לתאנים, אני מסוגלת לאכול מהן בכמויות, בלי לעשות חשבון, פרי כל כך טעים

כשקבלתי משלוח של תאנים, עשיתי קודם כל חיסולים ולאחר מכן, היה צריך למיין אותן: רכות, קשות, מי לריבה ומי למקרר.

מהתאנים הרכות החלטתי להכין ריבה נפלאה וטעימה, בלי הרבה סוכר, כמובן שתוך כדי שטיפה וניקוי התאנים, חלק מהן התחסלו.

הכנת הריבה קלה מאוד. אז בואו  נתחיל.

מצרכים:

  1. 1 קילו תאנים
  2. 1/2 קילו סוכר
  3. 2 כוסות מים
  4. מיץ מלימון אחד

אופן הכנה:

  1. להכניס לסיר מתאים מים, סוכר ולימון ולהרתיח
  2. לאחר שרותח, להוסיף את התאנים, לערבב ולהביא לרתיחה
  3. לבשל בערך שעה על אש בינונית, מידי פעם לערבב בעדינות, כדי שהתחתית לא תשרף
  4. אחרי שעה, נבדוק אם הריבה מוכנה: נשים טיפה מהריבה על צלחת, ונטה את הצלחת, אם הטיפה נוזלת, נמשיך לבשל, אם לא נוזלת, הריבה  מוכנה/
  5. לכבות את האש, לקרר, להכניס לצנצות מעוקרות ולשמור בקרור. אם יוצאת כמות גדולה, אני מקפיאה

 תודה לכל מי שביקר והגיב לי בבלוג 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

32 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל בתיה דורון אלא אם צויין אחרת